Jump to content
The Dark Mod Forums
Sign in to follow this  
camblongkaras

Crashes on Loading/Freezes on Loading Screens

Recommended Posts

Hi, I've been waiting to try out TDM but I can't seem to run it, I've read the FAQ, the Installation process and even updated my TDS version, game runs fine on the menus, but whenever I start a mission, it either freezes on start up or crashes, as I've said before; I've read the FAQ and I don't think this is caused by my memory or my .dll being outdated. Would appreciate any help, thanks!
Oh, and if it helps, I've only updated the mod to 2.02 and my operating system is Windows XP. I can provide more details about my specifications if requested.
Here's the log:

error report.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try making these changes to Darkmod.cfg:

 

seta com_videoRam "512" (or however much video RAM you have).
seta image_usePrecompressedTextures "1"
seta image_useNormalCompression "2"
seta image_useAllFormats "1"
seta image_useCompression "1"
seta image_preload "1"
seta image_downSizeBump "1"
seta image_downSizeBumpLimit "256"

 

you're getting a malloc error, therefore running out of memory.

 

Oh, and I would upgrade to 2.03 as many missions will soon require assets from it.


Please visit TDM's IndieDB site and help promote the mod:

 

http://www.indiedb.com/mods/the-dark-mod

 

(Yeah, shameless promotion... but traffic is traffic folks...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

you got a malloc error,

you could add

 

seta image_usePrecompressedTextures "1"
seta image_useNormalCompression "2"
seta image_useAllFormats "1"
seta image_useCompression "1"
seta image_preload "1"

 

to the darkmod.cfg file if they are not already there

 

then add

seta image_downSizeBump "1"seta image_downSizeBumpLimit "256"
seta image_downSize "1" seta com_videoRam "512" (or however much video RAM you have)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

you got a malloc error,

you could add

 

seta image_usePrecompressedTextures "1"

seta image_useNormalCompression "2"

seta image_useAllFormats "1"

seta image_useCompression "1"

seta image_preload "1"

 

to the darkmod.cfg file if they are not already there

 

then add

seta image_downSizeBump "1"seta image_downSizeBumpLimit "256"
seta image_downSize "1" seta com_videoRam "512" (or however much video RAM you have)

Tested and it won't work, unfortunately. Same error as always, Any other fixes?

Edited by camblongkaras

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had a look at your log -

--------- Game Map Shutdown done -----
Shutting down sound hardware
idRenderSystemShutdown()
Shutting down OpenGL subsystem
...wglMakeCurrent( NULL, NULL ) success
...deleting GL context success
...releasing DC success
...destroying window
...restoring hardware gamma success
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
I18NLocal Shutdown.
------------ Game Shutdown -----------
ModelGenerator memory No LOD entries.
Shutdown event system
--------------------------------------
malloc failure for 134217736

This suggests 2 things -

  1. you need to update the gfx driver.
  2. and/or - your gfx card has a low amount of ram.

Have you run GPU-Z to see how much video ram your HD 5000 series has? and which HD5000 series card is it exactly..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Bikerdude

Posted 18 March 2015 - 09:26 AM

I had a look at your log -

--------- Game Map Shutdown done -----

Shutting down sound hardware

idRenderSystemShutdown()

Shutting down OpenGL subsystem

...wglMakeCurrent( NULL, NULL ) success

...deleting GL context success

...releasing DC success

...destroying window

...restoring hardware gamma success

...shutting down QGL

...unloading OpenGL DLL

I18NLocal Shutdown.

------------ Game Shutdown -----------

ModelGenerator memory No LOD entries.

Shutdown event system

--------------------------------------

malloc failure for 134217736

This suggests 2 things -

  1. you need to update the gfx driver.
  2. and/or - your gfx card has a low amount of ram.

Have you run GPU-Z to see how much video ram your HD 5000 series has? and which HD5000 series card is it exactly..?

Looks like I don't need to do this anymore, I lowered the screen resolution and it seemed to have worked. Decent fps at times too! What bothers me is that it sometimes drop in brightly lit areas.. but it's still a wonder, nonetheless. Cheers!

 

Also, card is AMD Radeon HD 5450

Edited by camblongkaras

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, then that would suggest the ram being assigned to the 5450 is 1GB or lower. If I havent asked already whats the make/model of the laptop..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...