Jump to content


Photo

Can't draw weapons or fob objects properly


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Trunks0

Trunks0

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 28 February 2011 - 09:09 AM

Occasionally I've been loosing my ability to draw my weapons or properly fob objects. The animation for a weapon will play, but then I can't see it or use it after. When this occurs, I also loose my ability to hold, move or rotate objects. I can still technically fob them, but they just sorta bounce away. The lighter the object more violently it will bounce away.

The only fix I have found is loading a save point before it happened or restarting the mission.

TDM 1.04
Win7 64-bit
Doom3 all updated, no expansion packs or other mods installed.
GFX: Crossfired 5770's using cat 11.2

Any help on preventing this from happening, or reversing it, would be greatly appreciated :)

p.s. Sorry if this has already been brought up. Couldn't find anything upon searching

Edited by Trunks0, 28 February 2011 - 09:10 AM.

-Trunks0
Asus Maximus Formula(X38) - Intel Core2Quad 8400 @ 3.2Ghz - 4Gb PC2-6400 OCZ Gold XTC/Corsair XMS2(@800mhz) -
16X8X16 DL 8X Pioneer DVR-111D DL DVD±RW - 320GB HD(Seagate 7200.10) - 640Gb Westerm Digital w/16Mb Cache -
2 x Crossfired PowerColor Radeon HD 5770's - Audigy2 - Windows 7 64

#2 Serpentine

Serpentine

    Uber member

  • Active Developer
  • PipPipPipPip
  • 2903 posts

Posted 28 February 2011 - 01:00 PM

I've heard of this happening on Beleaguered Fence, is this by chance the mission you are playing? Can you try keep a look out for what you're doing before it happens or even what maps/areas it happens in - That'd help greatly with investigating it :)

#3 Bikerdude

Bikerdude

    Mod hero

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 18543 posts

Posted 28 February 2011 - 02:26 PM

is Catalyst Ai turned on or off in the control panel..?

#4 Trunks0

Trunks0

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 28 February 2011 - 06:27 PM

I've heard of this happening on Beleaguered Fence, is this by chance the mission you are playing? Can you try keep a look out for what you're doing before it happens or even what maps/areas it happens in - That'd help greatly with investigating it :)


Has happened to me on Flakebridge Monastery and St Albans Cathedral thus far. I'll see if I can notice exactly was happens when it brakes.

is Catalyst Ai turned on or off in the control panel..?


As of Catalyst 11.2, the option to disable Catalst Ai is no longer present :\. So it was enabled.

Edited by Trunks0, 28 February 2011 - 06:52 PM.

-Trunks0
Asus Maximus Formula(X38) - Intel Core2Quad 8400 @ 3.2Ghz - 4Gb PC2-6400 OCZ Gold XTC/Corsair XMS2(@800mhz) -
16X8X16 DL 8X Pioneer DVR-111D DL DVD±RW - 320GB HD(Seagate 7200.10) - 640Gb Westerm Digital w/16Mb Cache -
2 x Crossfired PowerColor Radeon HD 5770's - Audigy2 - Windows 7 64

#5 nbohr1more

nbohr1more

    Darkmod PR, Wordsmith

  • Development Role
  • PipPipPipPipPip
  • 7648 posts

Posted 28 February 2011 - 06:59 PM

Have you tried editing the XML (in Safemode) as I posted in the Wiki article:

## If it is you could still change it by editing your profiles.xml found at "\Users\'YourUserName'\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles.xml"
## Under the heading <Aspect name="Radeon3D"> needs to be an entry :-
## Code:

<Feature name="CatalystAI">
<Property name="CatalystAI" value="Disable" />
</Feature>

:unsure:

Other than this, some folk are suggesting removing CCC and using ATI Tray Tool :unsure:

Edited by nbohr1more, 28 February 2011 - 07:00 PM.

Please visit TDM's IndieDB site and help promote the mod:

http://www.indiedb.c...ds/the-dark-mod

(Yeah, shameless promotion... but traffic is traffic folks...)

#6 nbohr1more

nbohr1more

    Darkmod PR, Wordsmith

  • Development Role
  • PipPipPipPipPip
  • 7648 posts

Posted 28 February 2011 - 07:44 PM

Actually, looking at the symptom we might be seeing a problem related to Crossfire AFR rendering :unsure:

Does the situation improve if you disable Crossfire (presuming you force-enabled it)?

And to rule out that this is perhaps a Catalyst witch-hunt, have you tried re-downloading the affected missions or dmap-ing them?
Please visit TDM's IndieDB site and help promote the mod:

http://www.indiedb.c...ds/the-dark-mod

(Yeah, shameless promotion... but traffic is traffic folks...)

#7 Trunks0

Trunks0

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 28 February 2011 - 07:54 PM

Have you tried editing the XML (in Safemode) as I posted in the Wiki article:

## If it is you could still change it by editing your profiles.xml found at "\Users\'YourUserName' \AppData\Local\ATI\ACE\ Profiles.xml"
## Under the heading <Aspect name="Radeon3D"> needs to be an entry :-
## Code:

<Feature name="CatalystAI">
<Property name="CatalystAI" value="Disable" />
</Feature>

:unsure:

Other than this, some folk are suggesting removing CCC and using ATI Tray Tool :unsure:


Yup, caused Dark Mod to crash upon start up.

Actually, looking at the symptom we might be seeing a problem related to Crossfire AFR rendering :unsure:

Does the situation improve if you disable Crossfire (presuming you force-enabled it)?

And to rule out that this is perhaps a Catalyst witch-hunt, have you tried re-downloading the affected missions or dmap-ing them?


I'll try disabling crossfire and see if issue crops up.

"dmap-ing"???? I've tried un-installing and re-installing the missions. But nothing changed.

I could upload an individual save that has the problem from Flakebridge. It is only 2.4mb when compressed into a rar.

Edited by Trunks0, 28 February 2011 - 07:55 PM.

-Trunks0
Asus Maximus Formula(X38) - Intel Core2Quad 8400 @ 3.2Ghz - 4Gb PC2-6400 OCZ Gold XTC/Corsair XMS2(@800mhz) -
16X8X16 DL 8X Pioneer DVR-111D DL DVD±RW - 320GB HD(Seagate 7200.10) - 640Gb Westerm Digital w/16Mb Cache -
2 x Crossfired PowerColor Radeon HD 5770's - Audigy2 - Windows 7 64

#8 nbohr1more

nbohr1more

    Darkmod PR, Wordsmith

  • Development Role
  • PipPipPipPipPip
  • 7648 posts

Posted 28 February 2011 - 08:07 PM

The save will be good to have.

To dmap:

1) Leave the affected mission installed
2) Copy the mission.pk4 from your FMS directory elsewhere (Desktop) and rename it to mission.zip
3) Extract the file and you should see a mission.map file in there
4) Create a maps sub-folder in the mission folder under Doom 3 (example C:Program Files\Doom 3\Flakebridge\maps)
5) Launch "The Dark Mod" then open the console "CTRL+ALT+~"
6) Type: dmap mission.map (example dmap flakebridge.map)
7) Once this has completed, new files will appear in your new maps sub-folder
8) Copy these files to the extracted Pk4 and over-write the old versions where they exist
9) Zip the contents of the extracted pk4 then give it the same name as the original.
10) Replace the Pk4 in the mission install folder with the new one (Example C:\Flake\Doom 3\Flakebridge\Flakebridge.pk4 )


( Note: For St Alban's Cathedral Bikerdude had to apply a 4GB patch/hack to the Doom 3 executable to dmap it because the dmap ballooned to over 700MB... some inherent Doom 3 limit apparently...)

4GB Patch "NTCore" http://www.ntcore.com/4gb_patch.php

Edited by nbohr1more, 28 February 2011 - 08:23 PM.

Please visit TDM's IndieDB site and help promote the mod:

http://www.indiedb.c...ds/the-dark-mod

(Yeah, shameless promotion... but traffic is traffic folks...)

#9 Serpentine

Serpentine

    Uber member

  • Active Developer
  • PipPipPipPip
  • 2903 posts

Posted 28 February 2011 - 08:28 PM

I have no idea what you're trying to do with this stuff, I really doubt it's got to do with graphics drivers or recompiling the maps :/

The only thing the CatAI thing is problematic with is anything which uses cubemaps or render-to-texture(tho this is less of a problem), since on older cards CatAI toggles the "Surface Format Optimizations", which does not understand that doom3 is opengl since the internal stuff is all API agnostic now, is ends up making a direct3d style cubemap, which is differently oriented but otherwise valid.

Do you have any other doom3 mods installed? or an old install of doom3? (i.e it's been lying around for ages, installed)
Do you have any software which might be grabbing keystrokes? this includes remote desktop apps, media players with default configs etc
What keys are you using for frob? Can you change weapons directly by pressing the number keys?

#10 nbohr1more

nbohr1more

    Darkmod PR, Wordsmith

  • Development Role
  • PipPipPipPipPip
  • 7648 posts

Posted 28 February 2011 - 08:39 PM

I was thinking that Catalyst AI might be doing something akin to nvidia's "Threaded Optimizations" (forcing multicore usage...) with the later releases but I just figured the other problems were worth eliminating if possible.

The Dmap would affect collision, thus physics, no?

Though I've never heard of CM going "out of date" like AAS, so that was a long-shot.
Please visit TDM's IndieDB site and help promote the mod:

http://www.indiedb.c...ds/the-dark-mod

(Yeah, shameless promotion... but traffic is traffic folks...)

#11 Trunks0

Trunks0

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 28 February 2011 - 09:12 PM

I have no idea what you're trying to do with this stuff, I really doubt it's got to do with graphics drivers or recompiling the maps :/

The only thing the CatAI thing is problematic with is anything which uses cubemaps or render-to-texture(tho this is less of a problem), since on older cards CatAI toggles the "Surface Format Optimizations", which does not understand that doom3 is opengl since the internal stuff is all API agnostic now, is ends up making a direct3d style cubemap, which is differently oriented but otherwise valid.

Do you have any other doom3 mods installed? or an old install of doom3? (i.e it's been lying around for ages, installed)
Do you have any software which might be grabbing keystrokes? this includes remote desktop apps, media players with default configs etc
What keys are you using for frob? Can you change weapons directly by pressing the number keys?


The Doom3 install is fresh. It's installed just for playing The Dark Mod. So there is nothing else installed for it.

I'm using mouse3 for frob and I can select the weapons directly through the number keys(or scroll wheel). I hear the weapon coming out and see the icon in the corner for it . But I can't see the weapons after and I can't shoot/swing/attack with them.

A save file with the problem can be downloaded below.
http://www.gamefront...ebridgesave.rar
Rar password: soccer

p.s. Disabiling Catalyst through Radeon Pro allowed the game to load without crashing *shrug*. However this didn't change anything. On an un-related note, it also did not fix the problems related to ATi hardward and Post-Processing either :\

Edited by Trunks0, 01 March 2011 - 01:43 AM.

-Trunks0
Asus Maximus Formula(X38) - Intel Core2Quad 8400 @ 3.2Ghz - 4Gb PC2-6400 OCZ Gold XTC/Corsair XMS2(@800mhz) -
16X8X16 DL 8X Pioneer DVR-111D DL DVD±RW - 320GB HD(Seagate 7200.10) - 640Gb Westerm Digital w/16Mb Cache -
2 x Crossfired PowerColor Radeon HD 5770's - Audigy2 - Windows 7 64

#12 Trunks0

Trunks0

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 04 March 2011 - 12:47 AM

... so anything? Does the save work? Does the save exhibit the problem?
-Trunks0
Asus Maximus Formula(X38) - Intel Core2Quad 8400 @ 3.2Ghz - 4Gb PC2-6400 OCZ Gold XTC/Corsair XMS2(@800mhz) -
16X8X16 DL 8X Pioneer DVR-111D DL DVD±RW - 320GB HD(Seagate 7200.10) - 640Gb Westerm Digital w/16Mb Cache -
2 x Crossfired PowerColor Radeon HD 5770's - Audigy2 - Windows 7 64

#13 Serpentine

Serpentine

    Uber member

  • Active Developer
  • PipPipPipPip
  • 2903 posts

Posted 04 March 2011 - 07:40 AM

I'll have a look a little bit later - just been getting non-TDM things out of the way first :)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users