Jump to content
The Dark Mod Forums

Search the Community

Showing results for 'black screen' in content posted in TDM Tech Support.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General Discussion
    • News & Announcements
    • The Dark Mod
    • Fan Missions
    • Off-Topic
  • Feedback and Support
    • TDM Tech Support
    • DarkRadiant Feedback and Development
    • I want to Help
  • Editing and Design
    • TDM Editors Guild
    • Art Assets
    • Music & SFX

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

  1. Doom 3 \ TDM's affinity for low color saturation aesthetics or even black and white shader filters... Means that red-cyan glasses would probably work better for us than with other games...
  2. Red-cyan mode works on any screen, it's the only mode that does. However it messes up the colors a lot so it's less than ideal. For VR the mode that's needed is side-by-side stereoscopy, one view on each half of the screen. It doesn't even need to be rounded with lens distortion as you see in most cases, though you will need to increase the FOV by roughly 50% since the lenses only see a part of the screen in the middle so it would appear very zoomed in. The HUD also won't be visible since you generally can't see the screen edges, all panels would need to be moved around the crosshair wher
  3. https://bugs.thedarkmod.com/view.php?id=5055 There seems to be an issue with shadow rendering in the engine: When enabling both Stencil Shadows and Soft Shadows, shadows get incorrectly mapped and are stretched across the screen in front of the camera. I have no issues when using Stencil Shadows without shadow softness, nor when using Map Shadows both with and without soft shadows. I'm running TDM 2.07 x64. My operating system is Linux openSUSE Tumbleweed x64. Kernel 5.2.14. Mesa 19.1.7 (amdgpu module). My video card is an AMD Radeon XFX R9 390. I attached two screenshots from t
  4. When a user run the updater, the developer of the updater inspects the user that uses a stable to internet and tdm mirrors. You could create code to download files from a mirror, change the weight of some mirrors in the the tdm-mirror list. Does the tdm updater for linux, generates screen-output, a tdm-mirror file and tdm-log? If so, check the screen output, content tdm_update.log. And change mirror selection in the tdm-mirrors.txt. (dont forget to use the startup arguments of the updater) My advice is to read the installation manual on the wiki, check my code on my github page
  5. Yeah, CTD is "Crash To Desktop"; which is still better than BSD "Blue Screen of Death".
  6. Didn't it used to be that if you failed an objective and the mission ended, that if you brought up the Objectives screen, the failed objective would be marked with a red "X"? Or have I been smoking too much weed? In any case, if the "X" used to be there, it's no longer there in 2.07.
  7. As the title says, I have been trying to get TDM 2.0.7 working on two computers with Windows7 32 bit. Both have older Radeon displays, and the best I can get is a Mission Loading screen that crashes to desktop half-way through. I have tried every tweak mentioned on this forum, to no avail. I can get TDM 2.0 from 2013 working on both machines.
  8. Removing TypeInfo removes the compilation error. A source search for r_legacyTangents finds nothing, so I can't follow this suggestion. Now, a fresh complete build of the binaries yields binaries that don't even get to the point where they display anything on the screen. A check of running applications shows no TDM. If someone could try a build of the latest binaries and show they create working exes, it would be appreciated. Then I can begin to narrow down what's going on at my end. If no one else can get the SVN binaries to run, then whoever's been making the latest source ch
  9. It might have been common knowledge that D3 engine was not VSync friendly. The TDM community consensus was have VSync off for this or other reasons. Since 2.06 however players have more options vsync off, capped fps, old school gameplay with screen tearing vsync on, capped fps, risk of microstuttering vsync on, uncapped fps, (the new recommendation) vsync off, uncapped fps, Q3 style
  10. Solved (sort of)! There is evidently a minor bug in the way skybox tdm_sky_starry1 works with portal sky. The somewhat different tdm_sky_starry2 doesn't suffer it. The bug is not typically visible due to ground structures and clutter. To reproduce the problem: 1) Start a new project, with a hollow box as a room (e.g., 512 units per side) 2) Texture the sides with portal sky, except give the floor a typical (not too dark) texture. 3) Outside the room, create prefab nature/skybox/tdm_sky_starry1.pfb 4) In the room centroid, create entity Lights/sources/atdm_ambient_world. As usual,
  11. I'm building my first FM in DR, and for some reason, when I'm testing my unpackaged build, on world spawn there's a fixed square overlay in the lower left screen corner, a few cm on a side, with vague contents that morph as the player moves. It could I guess be a secondary camera (perhaps downward facing). This square doesn't appear when running other FMs in Win10, so it must be a problem with my build. No odd spawnargs on the info_player, and nothing I could find in the wiki or forum. Any help as to what this is and how to find it/turn it off would be much appreciated.
  12. Hello! I can compile and run 2.07hotfix from SVN. I tried compiling the SVN trunk, using exactly the same method. It doesn't work, though - I get a blank screen and nothing else, not even audio. Here's the output. Note there's some binary junk in it. DarkMod.cfg: The suggestions at http://forums.thedarkmod.com/topic/19919-problem-with-207-some-level-unplayable/?p=435907 didn't help.
  13. Holy hell that many! I tried "Tears of Saint.Lucia" and add no ctd's but i did noticed one thing that I didn't noticed before, the skybox was pitch black! I saw it because the water puddles reflected a starry night and I looked up and saw black. So i take back what I said about having no problems. Also this is more a suggestion when the intro for this mission starts, after some time, a tip could show telling the player how to skip it, telling him to use the action button, why, because I tried to skip with ESC and add to start the mission again.
  14. All the PC's are Intel ! The computer I've been playing TDM on for the last few years, has an AMD Radeon HD 7700 Series card with 2 GB Ram The others are equipped with AMD Radeon R7-200 Series with 4 GB Ram. But the result is always the same This missions are not playable : CTD 107) A New Job 1) Tears of Saint.Lucia Training Mission 3) Chalice of Kings 12) Business as Usual. 15) Heart of Lone Salvation 17) The Alchemist 19) TP2 The Beleaguered Fence 30) Talbot 2 Return to the City 32) St. Alban 2 (Cathedral) 33) TP1 The Knighton Manor 34) SW1 Flakebridge Monastery 36) TP4 The Transaction
  15. But those logfiles dont show any video startuplines. So i keep advising to use the arguments. Its nice to hear you get tdm running, but I (or we) want to see how tdm loads your video driver How about the following command: thedarkmod.exe +condump mylog.txt and post the content op mylog.txt a tutorial to get tdm with startup the arguments running: hit the keyboard combination "windows + r", enter the following line and click on ok: c:\games\darkmod\thedarkmod.exe +condump mylog.txt +quit (assuming thats your location of the darkmod folder) or hit the keyboard combination "windows-key + r" (
  16. Hello. Sometimes when I jump in the water, 3/4 of the screen is "captured" in a freeze frame while the lower left 1/4 continues to show what's actually happening to me. This seems to have an approx. 50/50 chance of happening every time I dive into the drink. I am not quite sure what is causing it. I have attached a summary of my system specs and graphics hardware to this post. I am using the latest TDM version (2.07). GFX Info.pdf System Info.pdf
  17. I'd especially be interested in hearing more detailed instructions from Dead Rat, as he seems to have had the exact same problem and successfully solved it. I just wasn't able to follow the instructions, I think I need a little more detail. I know what the name of the light is that makes the sound, but don't know how to find that in the Sound Editor screen. The instructions mentioned something about left-clicking on the light in the game window, but most times I try that, the game just freezes when I try to get close to the yellow box and then just left click.
  18. Well, I was thinking that may be the case, as when I'm in that editSounds screen, a lot of the entries under it play a tone that sounds a lot like the constant tone emitted from the troublesome lights. I'm attaching a picture of the screenshot of one of the many lights in "Lords & Legacy" that emits the tone, and also a link to a video capture of me in the Sound Editor, clicking on the various sounds in the one section that play the tone. You can also hear the constant tone of the lights/biground1_streetlamp_4fold_snd lamp in the background, underneath my clicking the sections, as the
  19. Hello. Since update to 2.07 i´ve played the missions from a to b. I haven´t played all, but i noticed some really strange behavior, which it makes it nearly impossible to play a few levels. I play all levels on hard. Alberiques Curse- The golden book falls through the floor. You can still grab it, but it is "invisible". If you play the level for the first time, it is impossible to get it. For try i restarted the mission and rushed there. In front of me the book fall through the bottom of the altar. King of Diamonds- Two hard crashes. Hard restart from pc. To get in the attic you need a
  20. No crash with r8003 thanks! I found the info was a bit spread around: http://www.thedarkmod.com/downloads/ for the public svn repository link. http://wiki.thedarkmod.com/index.php?title=The_Dark_Mod_-_Compilation_Guide for building http://wiki.thedarkmod.com/index.php?title=SVN some info on the structure (but out of date?) There are two "thedarkmod.x64" binaries built... the ~200MB has the debugging symbols and what you want to run if you want to get a readable backtrace after a crash. Copy the exe to your darkmod installation and run it in the gdb debugger: $ gdb -ex run ./thedar
  21. I have tried the Binary, the Wine, and the PlayonMac versions. Each one successfully installs, but when I start the .app the programs runs for a second and shuts down. In the Wine version, the game would go to a black screen with no sound and then shut down. Also I cannot find the darkmod.cfg file in any of the versions that I attempted to run. I will try the PlayonMac version again.
  22. I recently dowloaded the new version 2.7 of the dark mod . the game runs fine . But my screen is to dark. And the brigtness and gammasettings in the game does not work .. But it works fine in my older games like the thief series(ecxept returm to castle wolfenstein . that uses a mod) . I recently upgraded my nvdia geoforce . And I am microsift beta tester. I am using windows 10 19h build 18334(and I cannot revert back windows.old . these files are deleted ). I suspect that its my nvidia that overwrites the games setting .I have tried to reert back older version . But that dosent help either .
  23. Thank you very much, 32 bit bit TDM launches and works fine, but for some reason when launching an FM there is no visible light sources from torches/lamps (probably I need to fiddle around with darkmod.cfg or something else because I remember I had this issue with previous versions of TDM on this laptop in the past). TDM 64 bit shows black screen and still does not work, which leads to a crash in a few seconds. I did not have time up to the end of the week but if it is still of any use I will provide tomorrow gconsole.log as you requested.
  24. I force installed AMD drivers on a laptop years ago when Quake Wars came out. Prior to the forced install, the game played with mostly black textures and stuttered. After, all textures displayed properly and the fps increased substantially.
  25. duzenko, on 06 Feb 2019 - 3:26 PM, said: Did you try other graphics drivers? https://ark.intel.com/products/71141/Intel-Celeron-Processor-B830-2M-Cache-1-80-GHz- Yes, I have the latest drivers. I tried to force install newer drivers and even Bikerdude tried to help make a hack to let Windows install it but they don't work on this laptop. Which we tried on another issue in this thread: http://forums.thedarkmod.com/topic/19450-fan-missions-stop-loading-and-go-back-to-menu-solved stgatilov, on 06 Feb 2019 - 2:38 PM, said: You said that 32-bit and 64-bit versions behave differentl
×
×
  • Create New...