Jump to content
The Dark Mod Forums

V-Man339

Member
  • Posts

    493
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Posts posted by V-Man339

  1. On 5/4/2021 at 3:15 PM, freyk said:
    1. This wil open the black command prompt window
      If the game is located at c:\games\darkmod, enter the following line and hit the enter-key: cd games\darkmod
    2. Then run the following command by entering the following line and hit the enter-key: .\TheDarkModx64.exe +map monastery.map +quit
      This will automatically start TDM, load the mission and quits.

    I've made the register edits and even rigged TDM into the drive where this might work more easily but it doesn't seem to be working.

    I'm 90% sure I'm missing something obvious.

    help.thumb.png.66a8c825b1116e3306a768da0a01988a.png

  2. 13 minutes ago, freyk said:

    I want to know what is written in the qconsole.log, when you load the mission  "A House of Locked Secrets" directly.
    This by generating a new darkmod.cfg, change the log setting in darkmod.cfg, change the name of current mission in currentmission.txt
    start the mission from commandline, automaticly quit and look for qconsole.log inside fms folder.

    1. Generate a new darkmod.cfg, by renaming darkmod.cfg (to something else) and start and quit darkmod.
    2. open darkmod.cfg, look for value for setting "seta logFile", change the value "0" to "2"
    3. Change the content of currentfm.txt to "ahouseoflockedsecrets"
    4. hit windowskey+r to open the execute window. input "cmd" and run.
    5. This wil open the black command prompt window
      If the game is located at c:\games\darkmod, enter the following line and hit the enter-key: cd games\darkmod
    6. Then run the following command by entering the following line and hit the enter-key: .\TheDarkModx64.exe +map monastery.map +quit
      This will automatically start TDM, load the mission and quits.
    7. See if there is a qconsole.log inside folder fms\ahouseoflockedsecrets
    8. end.

    Thank you for idiot proofing this for me, genuinely.

    Here is the qconsole.log file.qconsole.log

  3. 7 minutes ago, cabalistic said:

    What happens if you delete the currentfm.txt? Perhaps the dev version conflicts with the currently selected mission. (Just in case it does, it would be helpful to save its current value before deleting it...)

    The game has started.

    It would appear that using the "select mission" key breaks the startup on "A House of Locked Secrets", currently testing with other missions.

    Update: Rake-Off worked. Locked Secrets still does not. Unsure what is causing this.

  4. 12 hours ago, stgatilov said:

     

    1. Provide condump using logFile cvar.
    2. Record crashdump and share it.

     

    I have no idea how to go about that. Is there a tutorial somewhere?

    12 hours ago, stgatilov said:
    1. Delete darkmod.cfg and start tweaking settings from scratch, but this time restart after every change (note: keybindings won't get erased).

     

    Surprisingly this did not work.

     

    Darkmod.cfg

  5. Drivers are updated, hardware is the same, still using the fresnel repack and this happened.

    Settings shown in video, nothing changed, but hopefully something that can isolate, simplify and complete this issue.

    If the black box in the upper right isn't obvious enough at 9 seconds let me know, I can adjust brightness/contrast in post.

     

    On 4/14/2021 at 4:03 AM, datiswous said:

    Did you try monitoring hardware during playback to see if something strange is happening at the moment the black block appears?

     

    Here's a thread from someone with a similar problem with the same GPU:

    https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/hci56z/rx_5600_xt_black_squares/

     

    I wouldn't actually know how to go about doing that, I'm savvy with software to some degree but would need help.

     

    Edit: Got another one right after.

    I can't cover this mission, this bug is too common and too unpredictable to route around.

     

  6. 2 hours ago, stgatilov said:

    How many physical cores do you have?

    TDM fully uses two threads, plus some minor time is taken by async thread and OpenAL mixing.
    If you have two cores, then it is not surprising that OBS cannot find processing time.
    Also there is "Frontend Acceleration", which assigns some job for more threads, probably you should disable it.

    Did you try setting high priority to OBS in Process Explorer ?

    I tried disabling frontend acceleration and the differential was negligible.

    I have not tried setting OBS to high priority.

    My specs:

    Computer Information:
        Manufacturer:  System manufacturer
        Model:  System Product Name
        Form Factor: Desktop
        No Touch Input Detected

    Processor Information:
        CPU Vendor:  AuthenticAMD
        CPU Brand:  AMD Ryzen 7 3700X 8-Core Processor             
        CPU Family:  0x17
        CPU Model:  0x71
        CPU Stepping:  0x0
        CPU Type:  0x0
        Speed:  3593 Mhz
        16 logical processors
        8 physical processors
        HyperThreading:  Supported
        FCMOV:  Supported
        SSE2:  Supported
        SSE3:  Supported
        SSSE3:  Supported
        SSE4a:  Supported
        SSE41:  Supported
        SSE42:  Supported
        AES:  Supported
        AVX:  Supported
        AVX2:  Supported
        AVX512F:  Unsupported
        AVX512PF:  Unsupported
        AVX512ER:  Unsupported
        AVX512CD:  Unsupported
        AVX512VNNI:  Unsupported
        SHA:  Supported
        CMPXCHG16B:  Supported
        LAHF/SAHF:  Supported
        PrefetchW:  Unsupported

    Operating System Version:
        Windows 10 (64 bit)
        NTFS:  Supported
        Crypto Provider Codes:  Supported 311 0x0 0x0 0x0

    Video Card:
        Driver:  AMD Radeon RX 5600 XT
        DirectX Driver Name:  aticfx32.dll
        Driver Version:  27.20.14501.18003
        DirectX Driver Version:  27.20.14501.18003
        Driver Date: 11 13 2020
        OpenGL Version: 4.6
        Desktop Color Depth: 32 bits per pixel
        Monitor Refresh Rate: 59 Hz
        DirectX Card: AMD Radeon RX 5600 XT
        VendorID:  0x1002
        DeviceID:  0x731f
        Revision:  0xca
        Number of Monitors:  2
        Number of Logical Video Cards:  2
        No SLI or Crossfire Detected
        Primary Display Resolution:  1920 x 1080
        Desktop Resolution: 3840 x 1080
        Primary Display Size: 23.54" x 13.23" (26.97" diag)
                                                59.8cm x 33.6cm (68.5cm diag)
        Primary Bus Type Not Detected
        Primary VRAM Not Detected
        Supported MSAA Modes:  2x 4x 8x

    Sound card:
        Audio device: Headset Earphone (HyperX Virtua

    Memory:
        RAM:  16292 Mb

    VR Hardware:
        VR Headset: None detected

    Miscellaneous:
        UI Language:  English
        Media Type:  Undetermined
        Total Hard Disk Space Available:  4971959 Mb
        Largest Free Hard Disk Block:  1441269 Mb
        OS Install Date: Dec 31 1969
        Game Controller: None detected
        MAC Address hash: 8b107809a01d2e770ffb3f2004155681399fbf2d
        Disk serial number hash: 295423e0

  7. 13 minutes ago, stgatilov said:
    • Do you say it does not happen without OBS?
    • Is it well-reproducible (slows down on same location)?
    • Did you try different recording mode (e.g. screen capture) ?
    • Is it on Linux or Windows?

     

    This doesn't even happen in-game with OBS. It only shows in recordings, not in live gameplay. I found this out hours after finishing the videos.

    It is reproducible.

    No.

    Windows.

×
×
  • Create New...