Jump to content
The Dark Mod Forums

tdm hanging on start up


Recommended Posts

ah, reinstalls get so frustrating.

 

I just reinstalled Doom3 and patches to 1304 , then with the HD issues I re-installed windows.

 

Now when starting Doom3 it starts and goes in game fine.

 

When starting TDM it hangs on the TDM screen, and my cursor arrow appears. I remember this happening before but not what I did to fix it.

 

The paths are correct.

 

this is my log

Path to tdmlauncher is D:\Doom 3\darkmod\tdmlauncher.exe
Darkmod directory is D:\Doom 3\darkmod\
Darkmod directory after normalisation is D:\Doom 3\darkmod
Trying default value for engine executable: D:\Doom 3\DOOM3.exe
Found engine executable in D:\Doom 3\DOOM3.exe
Engine path after normalisation is D:\Doom 3\DOOM3.exe
Could not find 'currentfm.txt' file in D:/Doom 3/darkmod/currentfm.txt
Current FM is:
Using the following argument vector:
#0: +set
#1: fs_game
#2: darkmod
Starting process D:\Doom 3\DOOM3.exe +set fs_game darkmod
Closing logfile.

I did delete currentfm.txt, but was getting the same thing before that.

 

before that with creeps installed

Path to tdmlauncher is D:\Doom 3\darkmod\tdmlauncher.exe
Darkmod directory is D:\Doom 3\darkmod\
Darkmod directory after normalisation is D:\Doom 3\darkmod
Trying default value for engine executable: D:\Doom 3\DOOM3.exe
Found engine executable in D:\Doom 3\DOOM3.exe
Engine path after normalisation is D:\Doom 3\DOOM3.exe
Current FM is: thecreeps
Using the following argument vector:
#0: +set
#1: fs_game
#2: thecreeps
#3: +set
#4: fs_game_base
#5: darkmod
Starting process D:\Doom 3\DOOM3.exe +set fs_game thecreeps +set fs_game_base darkmod
Closing logfile.

 

I've always had the space in Doom 3, no issues. Please tell me I don't have to reinstall doom because I reinstalled windows (messed up reg?) Doom 3 works fine.

Dark is the sway that mows like a harvest

Link to post
Share on other sites

Don't use tdmlauncher, use "thedarkmod.exe" by copying it into "C:\Doom 3" (I see you have a space in this path...) and then start it directly.

 

I'll go ahead and remove tdmlauncher from SVN now - it has been deprecated for a while now.

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." -- George Bernard Shaw (1856 - 1950)

 

"Remember: If the game lets you do it, it's not cheating." -- Xarax

Link to post
Share on other sites

Well, I'm on 1.07... I was hoping to have a working 1.08 copy going but this HDD crap is killin me.

 

And I'm having the SVN update issues where it keeps telling me a 'versioned' folder already exists, I delete it, update, when it's done with that folder it tells me the next folder already exists.

 

And I don't have a dakrmod.exe in my SVN folder.

Dark is the sway that mows like a harvest

Link to post
Share on other sites

Can't help you with the SVN versioned issue, maybe just check it out in a completely new, empty folder?

 

The file is called "thedarkmod.exe" and I think it will appear once SVN is done updating all the other folders.

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." -- George Bernard Shaw (1856 - 1950)

 

"Remember: If the game lets you do it, it's not cheating." -- Xarax

Link to post
Share on other sites

@Tels, yeah, I just started fresh, hate to do it to the bandwidth but it happens I guess... Gonna be awhile.

 

Did you run the game as Admin (disable UAC) ?

 

It was worth a try, I always turn all that crap off but sicne it's a new istall... but no, that didn't help.

Dark is the sway that mows like a harvest

Link to post
Share on other sites

Figured it out.

 

Got SVN re-updated, copied Doom3 over ..thedarkmod.exe ... It was hanging too.

 

In fact it locked up right when I turned v-synch on in my settings.

 

I Catalyst Control Center (back to 10-11) vsynch was set to one click above performance, I changed it to Quality (Always On) and the game fired up fine in 1.07 and 1.08.

(was just using 10.8 CC and it must not have had that choice, it was either on or off.

 

-adding to wiki

Dark is the sway that mows like a harvest

Link to post
Share on other sites

Might as well put this here..

 

While running 1.08 in SVN I've got the green lines going from sounds to ai, and green text above ai's head. I can't find the command to turn it off, and SVN doesn't even have a config file that I can find. (not that I know what to look for). (it's not s_drawsounds - thats a red line to v portals and red boxes around sounds. at least in 1.07)

Dark is the sway that mows like a harvest

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...