Jump to content
The Dark Mod Forums

Search the Community

Showing results for 'black screen' in content posted in TDM Tech Support.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General Discussion
    • News & Announcements
    • The Dark Mod
    • Fan Missions
    • Off-Topic
  • Feedback and Support
    • TDM Tech Support
    • DarkRadiant Feedback and Development
    • I want to Help
  • Editing and Design
    • TDM Editors Guild
    • Art Assets
    • Music & SFX

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

  1. Actually I love DR and loathe Hammer. It hasn't had an interface update since about 1998. It's clumsy as hell. You have to be in the 'right mode' to do anything and it takes four or five steps to do something that takes 'click and drag' in any Radiant based editor. I finally managed to tinker with the settings to make the font in the program large enough that I could actually read it instead of it being so tiny, but if I have a part of the interface that's just in my way.... my choice is to completely remove it, (if I can find that option) or just deal with it. No moving it to an area that's o
  2. Here's another one for you guys- I haven't been able to find anything on this in the troubleshooting section or anything. The first couple of times I started TDM everything went fine. Since those first two or three times, I now get something weird happening on startup. When I launch Doom 3, it starts with the ID animation that ends on the beating heart with the ID logo- While it's doing the animation there is no sound and part of my taskbar is showing- only part because of the resolution change it can only show part of it. I can get little snippets of sound if I click the mouse button. Th
  3. could also be a bad sector on the harddrive, they also cause crashes to blue screen. or your hard drive might need defragging, as that sometimes fixes ctd's.
  4. No, the condump has to occur after the dmap. Rereading this, I doubt that you'll see the blue screen I was referring to in my previous note. It's too bad we can't tell dmap to dump to file what it's doing as it's doing it, instead of just writing to the console. Having to try to reconstruct events after the fact is a bit difficult. If we had the D3 source, we could debug the problem. I hope we don't have to wait for that to be released before this gets solved.
  5. I'm not sure why the condump showed nothing about the somewhere5a map. I hope I'm doing it all correctly: Started TDM. At Menu screen, opened console, did 'condump somewhere' then 'dmap somewhere5a'. Is that correct? When I get the crash, it's just your normal small Windows popup 'Doom3 has stopped working'. TDM is visible behind this popup, but nothing's happening (it's how I was able to type the last visible lines from the dmap earlier). I click on the popup, and TDM closes. Nothing else. Regarding the wornlarge and yellowwarp maps...both of those dmapped fine.
  6. and that has me running 100% where I want it thank you guys. I assume if I change my screen resolution I need to change the above too but I'll deal with that when/if I need to. thanks for all the help
  7. I saw it on some FM´s, lately in Melans Return to the City. When I changed the view horizontally I got these tear´s, don´t know how to describe it else. It´s like when you deactivate V-sync (then you have it on vertical), or when the Refresh-rate of your screen is too low. (I got once 50hz accidentally, now I have 60hz btw) It appears only on far textures and I guess it´s related to high quality textures, because I don´t saw this in Doom3 as I looked into it yesterday. In Melans´ mission I saw it quite often. Right at the beginning on the house where you can lockpick the door, if you wanna t
  8. I have an update on this front: As I started the new FM Betrayal by Fieldmedic the tearing was back, although I made the vid_restart after loading the mission. I saved, quit and reloaded that spot in 1280x720, no tearing, made vid_restart with custom res, tearing was there. But then I decided to test another custom res (only left possible between the two) and this (1232x700) is working just fine!! No need for vid_restart, just loaded Dufford´s and here no tearing too!!!! Damn, am I glad! Oh, I´m so happy cause the new res is cutting so less from the screen that I now can read the last loot-
  9. Yeah, yeah, did you really had me to get two negative reps? Anyway, I still would like to know if it is possible to change the gray screen that appears while vid_restart. (I guess it´s the same that shows up a little second when starting TDM)
  10. But I already bought the expensive one! ... Just kidding. Ah, dammit. That are the reasons why I wanted a console, on a PC there is always something wrong. Hmm, this looks interesting, could be an improvement, right? That price I can afford. Should I buy it? I´ll do everything you say, almost! And my actual cables are three meters, don´t need longer anyway. But the DVI-cable is five meters. That´s too long, considering the 3-meter-cables, right? Maybe I´ll try it tomorrow. And my TV is not the best. On TV-programs I got after five minutes white diagonal stripes over the screen.
  11. I don´t think it´s an overheating issue. Because I have it right after the reboot or when I started the next day and always on the same spots. The V-sync wasn´t simply activated in the widescreen-resolutions. And now I got rid of it, I just have to start the game in a different res and then I copy my doomconfig with my custom res back into the folder and it works fine. I could type in the res manually, too, but I´m too lazy for that. Now I´ll play Builder´s Influence so I´ll see if it somehow comes back during the game. I´m usually spending four hours in missions. So if it´s overheating, I
  12. I tried now the newest drivers and hey, there working again with Doom3. But the tearing is still there. I used all GPU-settings. Only 'Triple Buffering' takes effect, but as I described above, it´s even worse. I´m pretty sure that it is a Mod-problem with open/wide areas. I never saw it in Doom3. My V-sync is working fine in other games and in TDM itself, without in open areas. ... Now I deactivated V-Sync and there is no difference. But as I changed the aspect ratio back to 4:3 it was gone!! So, I have the tearing in 16:9 (which is best for my screen) and 16:10!! I also tested 'r_di
  13. So, you saw it too? I really would like to know that I´m not the only one having this. I could make a video with Fraps, though I don´t know where to upload it. But the effect is really like without V-sync or on low hz-rates. It´s like part of the screen are behind the movement. And yes, when moving the view slow all is fine. I´m really sure that it happens in wide areas: Tonight I looked into Builder´s Influence and I saw the effect at the starting area. But as I got into the side-alley left of the town-hall the effect was gone. Most likely because there was a visportal at the beginning o
  14. Yes Fullscreen. I played Glenham Tower now and I´m very sure that this is related to the visportal/performance-thing. Because I saw it in a room with door open. As a closed the door again the effect was gone. It´s not limited to horizontal line, my fault. And it´s not limited to light sources too, was just better viewable on them. So, you´ll see it most likely in open areas or when you never close doors (I always close them). I saw it around the tower, but it seemed weaker because I only mentioned it as I got out at the end. Just for my understanding: A 'visportal' opens and closes an
  15. Were you in window mode? V-sync only works in full screen mode I believe.
  16. I just played Sons of Baltona and it never bothered so much until now that very often some textures seem to be too much bright and others may too much dark in shadows with no light sources. I´ve added a screenshot there you can see that the top and bottom are how they should be, I guess, but the walls and the beds/objects much too bright. I played around with 'r_lightscale' but this affects only the dark places. Is this still under development or will it be like this forever? Or is it somehow texture-related? edit: the shot appears to be darker as in real on my screen.
  17. Whoo, that´s a way too dark, at least at my screen. How did you get my shot, anyway? I wasn´t able to download the images so I had to make a screenshot of my originally own screenshot. I adjusted the gamma about 0.20 to get a version that´s bright enough to see the guard. I would appreciate a much more less bluish tone on outside night-sights, though. Yeah, there is not much wrong (on the first image), but the white textures could be 10 or 20% more dark. I know nothing about shaders yet, but I´ll look into it, always learning here...
  18. I don't really know how to describe my problem other than to say that the game is warping vertically and horizontally. It looks like the screen is dancing stretching up and down and side to side. An unusual thing was that the little page of text you get using a readable is unaffected, but the background still warps. I tried messing with the graphics settings, and it's set correctly for my resolution and ratio. Anyone know what's going on, or hopefully how I could fix it? I just got a new computer and it can actually take running the dark mod at a speed that's tollerable, and I'd really l
  19. Ah, so you do have the OpenGL tweaking screen! We can look at that a bit more, but for now... You should have more than 2 cfgs; 1 in each folder for each mission you have installed; you must have installed at least 1 to make that video, eh? ...anyway attach now the 2 cfgs you speak of, if you will.
  20. Google gives this many results: "1366x768" - about 10 million "1360x768" - about 1 million So it's somewhat common (with LCD TVs at least from browsing some of the results). I have to set the screen to 1:1 (centered) and I can see the 3 blank pixels on each side not being used
  21. Try starting the training mission again only this time when it fails and kicks you back to the objectives screen, press CTRL + ALT + ~ to bring down the console and type "condump console.txt" to dump the contents of the console to a text file. Now attach console.txt to a post here so we can examine it for errors.
  22. this issue would rally be funny, if it would not kill the fun-factor for you :/ sorry, if have neither heard of such problems, nor do i have any further ideas... but sounds really strange, that the WORLD/MAP seems to go "crazy" but not the whole screen... well, one poor last idea would be to re-install the whole TDM/fm-data... if u didnt try this jet...
  23. I don't have an ATI card but an integrated intel card. It's not something you can take a screenshot of, because the problem is that the stretching is instant and changes directions. Just imagine that one second the screen is fine, then something instantly pulls it wide, and then it reverts, and something instantly pulls it tall. I've found that the driver I have has an update, I'll try applying that and see what works.
  24. I'm able to change the key bindings and the gamma only through DoomConfig, but I cant change the screen size and I don't know how to change the antialiasing through DoomConfig.
  25. I'm trying to change the screen but it defaults back to 640 x 480, I have tried changing the values to something else but it goes back to 640 x 480. I have noticed now that it doesn't change other settings too.
×
×
  • Create New...