Jump to content


Photo

AAS100 Out of Date?


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 NeonsStyle

NeonsStyle

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 1245 posts

Posted 11 June 2016 - 10:24 AM

Hey,

 

This showed up tonight when working on my map. I've not seen it before. Anyone know what it is?

 

Neon


I have a small YouTube channel making videos on a variety of games. Come and have look here:
 
https://www.youtube.com/c/NeonsStyleHD

 

 

 


#2 grayman

grayman

    Master Builder, Coder

  • Active Developer
  • PipPipPipPipPip
  • 11826 posts

Posted 11 June 2016 - 10:27 AM

The horse uses it. dmap again and it should go away.



#3 Destined

Destined

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 1253 posts

Posted 11 June 2016 - 02:58 PM

A more detailed explanation (I hope, it is correct, if not, I hope someone who know better, corrects me):

AAS, in general, is the system used for pathfinding for AI. The number indicates the size of the AI. When you dmap the regions your AI can reach are calculated based on the volume given by the AAS of your AI (this is a spawnarg each AI has). When you change your map, it can happen that regions are no longer available and thus the AAS is out of date. As soon as you dmap again it is recalculated and removes this error.



#4 NeonsStyle

NeonsStyle

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 1245 posts

Posted 15 June 2016 - 02:56 AM

Ahhh I see. Thanks to both and for the more detailed explanation. Much better to understand why things happen. :)

 

Neon


I have a small YouTube channel making videos on a variety of games. Come and have look here:
 
https://www.youtube.com/c/NeonsStyleHD

 

 

 


#5 NeonsStyle

NeonsStyle

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 1245 posts

Posted 24 June 2016 - 08:05 AM

A more detailed explanation (I hope, it is correct, if not, I hope someone who know better, corrects me):

AAS, in general, is the system used for pathfinding for AI. The number indicates the size of the AI. When you dmap the regions your AI can reach are calculated based on the volume given by the AAS of your AI (this is a spawnarg each AI has). When you change your map, it can happen that regions are no longer available and thus the AAS is out of date. As soon as you dmap again it is recalculated and removes this error.

 

Still having this issue. What is the spawnarg that controls calculation of the volume given by the AAS as you said? If I knew which spawnarg was causing it,

I might be able to fix it. The geometry that the AI can use hasn't changed since the AI we made, so it shouldn't be happening.


I have a small YouTube channel making videos on a variety of games. Come and have look here:
 
https://www.youtube.com/c/NeonsStyleHD

 

 

 


#6 grayman

grayman

    Master Builder, Coder

  • Active Developer
  • PipPipPipPipPip
  • 11826 posts

Posted 24 June 2016 - 09:53 AM

 

Still having this issue. What is the spawnarg that controls calculation of the volume given by the AAS as you said? If I knew which spawnarg was causing it,

I might be able to fix it. The geometry that the AI can use hasn't changed since the AI we made, so it shouldn't be happening.

 

Even though the geometry hasn't changed, doing something as simple as moving an AI can require a dmap.

 

It's best that when you get that error, just dmap and you'll be good again.

 

Edit: The spawnarg that defines the AAS size is "use_aas".



#7 Dragofer

Dragofer

    Modeler

  • Member
  • PipPip
  • 462 posts

Posted 24 June 2016 - 02:24 PM

I've had a stubborn AAS100 out of date that persisted through dmaps (no leaks). What solved it was to delete the .proc, .cm files so the compiler can make a fresh start. That can also fix a handful map loading errors.

#8 NeonsStyle

NeonsStyle

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 1245 posts

Posted 25 June 2016 - 01:27 PM

Yeh I did delete all the files from my map folder except for the map and .darkradiant. Dmapped it again and still have the issue. Very strange.


I have a small YouTube channel making videos on a variety of games. Come and have look here:
 
https://www.youtube.com/c/NeonsStyleHD

 

 

 


#9 Bikerdude

Bikerdude

    Mod hero

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 18642 posts

Posted 02 July 2017 - 08:37 AM

I've been Helping with this map for a while, removing the horses, enclosing thier stalls - nothing has worked. Do thier stalls need to be a certain size..?

 

After dmap I am seeing the no entities inside console error...


Edited by Bikerdude, 02 July 2017 - 09:00 AM.


#10 NeonsStyle

NeonsStyle

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 1245 posts

Posted 16 July 2017 - 12:25 AM

This got sorted. The problem was the the horses need a 100 x 100 x 100 box around them that doesn't touch any monster clips. Repositioning fixed it. :)


I have a small YouTube channel making videos on a variety of games. Come and have look here:
 
https://www.youtube.com/c/NeonsStyleHD

 

 

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users