Jump to content
The Dark Mod Forums

Issues in 2.08 final


Recommended Posts

6 hours ago, joebarnin said:

Looks like I need to fix my "Mission of Mercy" FM. It is broken now - I guess I didn't see that notification.

Is this a mission where you have to enter a deposit room at a bank? Because I remember having the same issue there! Also it probably can't be fixed for everybody as the affected doors might be different.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
  • Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Found the culprit! The G-Sync.....   Disabling it problem got solved in TDM too!

Okay, so I found another issue which may be connected to 2.08 or some specific missions: Sometimes for notes a font is used that is very pixelated and barely readable. See this example from Shadows of

Only after the savegame loading+ESC, then the situation goes normal !   And yes, for who's asking "What map is that!?!?!?".....it's a nice surprise coming to you from our good PranQster (wit

Posted Images

On 8/20/2020 at 4:00 PM, duzenko said:

No idea then

Surprise, it happens in ioRTCW too !  ( https://github.com/iortcw/iortcw )

So it's driver-side......

 

I load a savegame and got 40 FPS. Look around -> 60 FPS (no vsync enabled) -> Wait some time -> 40 FPS  again!

Edited by lowenz

Task is not so much to see what no one has yet seen but to think what nobody has yet thought about that which everybody see. - E.S.

Link to post
Share on other sites

54 FPS -> 39 FPS after a savegame load.....man, NV OGL driver is behaving erratic :D

The scene is the same (no moving around, no turning around)

io-Wolf-SP-x64-2020-09-04-09-20-47-664.j

 

Edited by lowenz

Task is not so much to see what no one has yet seen but to think what nobody has yet thought about that which everybody see. - E.S.

Link to post
Share on other sites

Found the culprit!

The G-Sync.....

 

Disabling it problem got solved in TDM too!

Edited by lowenz
  • Like 3

Task is not so much to see what no one has yet seen but to think what nobody has yet thought about that which everybody see. - E.S.

Link to post
Share on other sites

It seems that in OpenGL it doesn't work right (better, it works but it introduces some quirks).

Task is not so much to see what no one has yet seen but to think what nobody has yet thought about that which everybody see. - E.S.

Link to post
Share on other sites
On 9/1/2020 at 4:08 AM, wesp5 said:

Couldn't this be fixed for all missions by readding numberwheel_lock.script with the changes you added?

To be honest, removing the "unlock on open" feature sounds like better idea.

If it is possible to create custom scripts which make doors openable with it enabled but not openable with it disabled, then it is the only way to go.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
7 hours ago, stgatilov said:

To be honest, removing the "unlock on open" feature sounds like better idea.

I agree. I always had this activated but honestly I can't really remember a situation where it was actually necessary.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, Taquito. said:

Hey y'all. My missions are not appearing in the mission page. I can see them in the fms folder but the game is not recognizing any of them including the ones in the game.  I downloaded a few and nothing. 😕

What folder path did you install TDM to?

  • Like 1

Please visit TDM's IndieDB site and help promote the mod:

 

http://www.indiedb.com/mods/the-dark-mod

 

(Yeah, shameless promotion... but traffic is traffic folks...)

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Not sure how to best explain this one, but I just fired up 2.08 for the first time, and I'm getting visual overlays that shouldn't be there. If I look in the direction of a fire, I'll get streaks of flame effects across my screen, or if I equip a water arrow, my screen will get a rippling water effect. There are other similar problems, but I'm sure you get the point.

This happened in the first mission I tried, so I loaded up a mission I had completed with 2.07 without issue last year, and had the same problems this time. My hardware hasn't changed in the last year, so an issue with 2.08 seems likely.

tdm2.08bug.jpg

Edited by dinochow
added a screenshot
Link to post
Share on other sites

Was this a clean install or upgrade?

EDIT: Try deleting your GLprogs folder and running the updater again.

Maybe delete your config file also.

I always assumed I'd taste like boot leather.

 

Link to post
Share on other sites

This would have been an upgraded version, not a clean install. And I likely used the stand alone upgrade, rather than using the updater.

I tried deleting the GLprogs folder and ran the updater, and was told I needed to download 1.6GB, which is more than my bandwidth can handle at the moment. I do however have all the installation files tucked away exactly for moments like this, so I'll try a clean install momentarily.

And as an aside, this reminded me of a problem I had with Doom 3 RoE that was solved by disabling AA. Thinking this might be an engine problem, I tried disabling AA on TDM, but that did nothing.

Update: A clean install seems to have solved the problem. Doesn't really narrow down what the problem was, but at least there is a solution.

Edited by dinochow
  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Yeah, deleting GLprogs folder should not be 1.6GBs. Mine is 400KBs.

More than likely one of the archives needed to be freshly downloaded. When your run the updater, it has a log that shows which archives fail to match and will be redownloaded.

I always assumed I'd taste like boot leather.

 

Link to post
Share on other sites

I tried copying the GLprogs folder from the clean install into the old busted install, but that made no difference.

I'm not going to muck about with it any more at this point, since the clean install works, but I should have better internet next month so I can try and fiddle with things then if there is any interest in me trying to narrow down the problem.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...