Jump to content


Photo

Problem with 2.07? - Some level unplayable


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Moonsneaker

Moonsneaker

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 8 posts

Posted 04 March 2019 - 02:41 PM

Hello.

Since update to 2.07 i´ve played the missions from a to b. I haven´t played all, but i noticed some really strange behavior, which it makes it nearly impossible to play a few levels. I play all levels on hard.

 

Alberiques Curse-

The golden book falls through the floor. You can still grab it, but it is "invisible". If you play the level for the first time, it is impossible to get it.

For try i restarted the mission and rushed there. In front of me the book fall through the bottom of the altar.

 

King of Diamonds-

Two hard crashes. Hard restart from pc. To get in the attic you need a key. One of the main characters wears it. Normally the guy walks through his house. But at my play he was stuck between the chair and the desk in his attic-room. Oh dear. I had noticed via noclip. So, it makes it unplayable. The missionobjective can´t be solved.

I retried it several times and the result remains the same. The guy is running at one spot between his furniture.

 

Full Moon Fever -

This isn´t really a problem, but it´s not good for your ears. Several levels have this. It´s a a sound problem, maybe bug. You hear close to special light spots a sinus-sound. I own a creative SB Recon 3D PCIe, latest driver, win 7.  Better gameplay on my laptop, no disturbing sounds.

And on some situations, there are Biep-sound. When an object is "hopping" above the ground. Or a door is opened. Not really annoying, but striking.

 

Many other levels run fine. Few crashes sometimes.

I can´t tell what makes that trouble. It could be that "frob" problem again. In most every level objects are falling half the way into the ground. People get stuck. I can´t really tell, but on my opinion, it worked better on 2.05 and 2.06 ...

I made a clean installation of the game and made no changes in the adjustments. Except screen resolution and gamma correction.

 

What´s your experience? What do you think? Solutions?

 

Greetings.

   



#2 freyk

freyk

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 785 posts

Posted 04 March 2019 - 03:33 PM

we need content from some logs.
is there a darkmod.log in your tdm folder?
we want so see that content.

to create more logs, start tdm with some arguments.
more info:
http://wiki.thedarkm...DM_systemerrors

for starters:
we need some from tdm, about your system
thedarkmod.exe +condump mylog.txt +quit
this starts tdm, generate a log and quits.
please copy the content of the mylog.txt in a spoiler-forumtag.

Edited by freyk, 04 March 2019 - 03:38 PM.


#3 nbohr1more

nbohr1more

    Darkmod PR, Wordsmith

  • Development Role
  • PipPipPipPipPip
  • 9514 posts

Posted 04 March 2019 - 04:58 PM

Did you delete the missions and get the latest builds from the downloader?
Please visit TDM's IndieDB site and help promote the mod:

http://www.indiedb.c...ds/the-dark-mod

(Yeah, shameless promotion... but traffic is traffic folks...)

#4 stgatilov

stgatilov

    Lead Programmer

  • Active Developer
  • PipPipPip
  • 1771 posts

Posted 05 March 2019 - 11:47 AM

Please provide:

1) Contents of darkmod.cfg.

2) Contents of condump: e.g. execute condump bugoga in game console and find bugoga-named file afterwards.

 

If you experience crashes, it may be really helpful if you save a memory dump as described here.

In this case we will be able to see where exactly TDM crashes in the code.



#5 stgatilov

stgatilov

    Lead Programmer

  • Active Developer
  • PipPipPip
  • 1771 posts

Posted 05 March 2019 - 12:18 PM

The beep plays on missing sound files if s_playDefaultFile cvar is 1.

Set it to 0 and beeps will go away.

This cvar was intended only for mappers/developers, I don't know why many players got it.



#6 Bienie

Bienie

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 343 posts

Posted 05 March 2019 - 07:23 PM

I've also noticed the beep sound from certain electric lights in 2.07. That usually happens if a sound file is missing, like stgatilov said, or if the sound file is not in the correct 44100 hz range for instance. I'm wondering if a few sound files disappeared in 2.07. I also noticed it recently when damaging breakable glass.



#7 icy7rider420

icy7rider420

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 3 posts

Posted 14 March 2019 - 11:37 PM

@Freyk 

 

SO far I had done Removed TMD and install Fresh Update 2.07 almost all missions is unplayable  ... 

I see people haven't done what you had said so here's my part ..... attached  mylog :)I know not everyone has same part so I know y'all can assist me on this part :)

Attached Files


Edited by icy7rider420, 14 March 2019 - 11:40 PM.

~~1cy7R1d3r42o~~


#8 nbohr1more

nbohr1more

    Darkmod PR, Wordsmith

  • Development Role
  • PipPipPipPipPip
  • 9514 posts

Posted 15 March 2019 - 02:28 PM

Please post your Darkmod.cfg

BTW...

A 1.2GHZ APU with a GPU that can barely run Quake Wars at 20FPS?

If we can get this running well, it will go into the record books:

http://forums.thedar...owest-hardware/
Please visit TDM's IndieDB site and help promote the mod:

http://www.indiedb.c...ds/the-dark-mod

(Yeah, shameless promotion... but traffic is traffic folks...)

#9 icy7rider420

icy7rider420

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 3 posts

Posted 16 March 2019 - 02:29 AM

Please post your Darkmod.cfg

BTW...

A 1.2GHZ APU with a GPU that can barely run Quake Wars at 20FPS?

If we can get this running well, it will go into the record books:

http://forums.thedar...owest-hardware/

 

 

 

Almost all missions is smooth, some lagging so i made adjustment in setting ... only done multicore enchancement and been using it til this update happened i couldnt adjust to make it work it keeps crashing every time i load up missions. 
here's my darkmod.cfg :) in TXT format since i can't upload cfg directly. 

Attached Files


~~1cy7R1d3r42o~~


#10 nbohr1more

nbohr1more

    Darkmod PR, Wordsmith

  • Development Role
  • PipPipPipPipPip
  • 9514 posts

Posted 16 March 2019 - 02:42 AM

First try disabling GLSL:

 

r_useGLSL 0

 

r_useFBO 0

 

Then, let's first try disabling fence sync:

 

r_useFenceSync 0

 

If that still produces bad results, disable multi-core.

 

com_smp 0


  • stgatilov likes this
Please visit TDM's IndieDB site and help promote the mod:

http://www.indiedb.c...ds/the-dark-mod

(Yeah, shameless promotion... but traffic is traffic folks...)

#11 duzenko

duzenko

    Uber member

  • Active Developer
  • PipPipPipPip
  • 2318 posts

Posted 16 March 2019 - 02:48 AM

Probably just an incompatibility between openal and creative drivers
Doubt it has anything to do with video settings

#12 nbohr1more

nbohr1more

    Darkmod PR, Wordsmith

  • Development Role
  • PipPipPipPipPip
  • 9514 posts

Posted 16 March 2019 - 02:54 AM

?

 

----- Initializing OpenAL -----
Setup OpenAL device and context
OpenAL: found device 'OpenAL Soft on Speakers (High Definition Audio Device)'
OpenAL: using 'OpenAL Soft'
OpenAL vendor: OpenAL Community
OpenAL renderer: OpenAL Soft
OpenAL version: 1.1 ALSOFT 1.18.2
OpenAL: found EFX extension
OpenAL: found 256 hardware voices

 

 

Looks like OpenAL is working?

 

You think the " couldn't load sound 'sound' " message is where it's dying?

 

Maybe set:

 

 s_useEAXReverb "0"

 

?


Please visit TDM's IndieDB site and help promote the mod:

http://www.indiedb.c...ds/the-dark-mod

(Yeah, shameless promotion... but traffic is traffic folks...)

#13 duzenko

duzenko

    Uber member

  • Active Developer
  • PipPipPipPip
  • 2318 posts

Posted 16 March 2019 - 06:09 AM

No but he says about beeps that were not happening in prior versions. The creative hardware is known to outlive its driver support.

#14 teh_saccade

teh_saccade

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 740 posts

Posted 22 March 2019 - 07:54 AM

Since updating to 2.07, I've taken a break from mapping and decided to do some playing again.

I am playing every mission in TDM (plus some new ones I've never seen before) and have noticed several so far have (what appear to my failing memory, at least) to be some errors that were not there before.

These might range from physics, lighting, objects, textures, brushwork, other occult mysteries...

I'm doing it in alphabetical order.
It'll take some time... you know I like to play no light gem, no save, hardest everything, 100% complete - but I'll make a list outside of the map's threads (some of which had not been posted in for donkey's) when suitable "chuncks" are completed.

Fine / Not Fine.

(with alberic's curse - did you also notice the missing textures in the ceilings? I put a screenshot in the FM thread? I also noticed the other things you mentioned (plus others, such as with the ghost and some AI glitches, but they are not "bugs" - they are me breaking the game).


// in case anyone cares, which they usually don't - but I have fun doing it, so who's the miserable git, now, eh..?

// also - i sold an AWE32 for a few hundred quid the other day - that hardware is out of date, for sure. Keep it - it will buy a new graphics card in 20 years, when some nerd needs it to build a rig to play Quake II


Edited by teh_saccade, 22 March 2019 - 07:59 AM.


#15 teh_saccade

teh_saccade

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 740 posts

Posted 22 March 2019 - 08:00 AM

in King of Chairs - that event happens maybe 1 in 10 times and it is one reason I call it the king of chairs - I haven't played that yet, but will see if it is happening more than before.


This is another reason why it'd be good to have a repository of builds that are available, 2.04, 2.05, 2.06, etc... as well as forcing everyone to catch a new bug through a sneeze-update - idk if there can be a self-extracting package of the bare-bones made for each version - I'll archive them, if I've space, but they'll be FTP not HTTP dl.


Edited by teh_saccade, 22 March 2019 - 08:03 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users