Jump to content
The Dark Mod Forums

Search the Community

Showing results for 'black screen' in content posted in TDM Tech Support.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General Discussion
    • News & Announcements
    • The Dark Mod
    • Fan Missions
    • Off-Topic
  • Feedback and Support
    • TDM Tech Support
    • DarkRadiant Feedback and Development
    • I want to Help
  • Editing and Design
    • TDM Editors Guild
    • Art Assets
    • Music & SFX

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

  1. I have this problem as well, however I can reproduce it quite easily. 1. Install a fan mission after a fresh install of TDM. 2. Install another fan mission or uninstall the one that was installed in step 1. 3. Black screen. Also, the load screen before the main menu is the default Doom 3 one, only without the texts (i.e. Loading game, Initialising Menu) I have tried using the methods found in the previous posts, but none of them worked. Deleting all TDM related files in my Doom3 file and then re-downloading the whole 1.4GB TDM again solves this problem though. So far it meant that I need to download the whole mod again for every fm i want to play, but I'll now try making a backup of the TDM files to get quick acess to them.
  2. Hi all, I'm so happy that I found this mod again - I totally forgot about it, although as a Thief fan I really anticipated it back when it was first announced. But there's a problem when I launch it. The menu screen is completely black, just the cursor is visible. I hear the menu music and hear when I select menu items, but no visuals at all. Here's the console log (I can access the console just fine): http://pastebin.com/pzJEG30r As you can see, he was unable to load many of the files/textures/images, including "WARNING: Cannot find guis/mainmenu.gui", so I guess that's the problem. Doom 3 itself (and all other games as well) runs without any problems, it has the required patch, and the TDM updater did its work without a problem. I have an early Intel Dual Core CPU and an NVidia GTS 450 card, if that matters. Running on Windows 7 x64 with latest updates. Also, latest NVidia driver. I already looked through the FAQ and changed the multi display mode to "Single Display Performance" (since I use two monitors). But the problem persists. Doom 3, on the other hand, always runs, with or without these tweaks. Furthermore, I ensured that the "darkmod\DoomConfig.cfg" contains these settings from the FAQ: But that didn't help either. I also tried changing the resolution from 1920x1080 to 800x600, but as expected that doesn't change anything as well. Was just a try. Any help is very appreciated.
  3. Hi, Installation of the mod was smooth and painless. But unfortunately I started experiencing some crashes. There are several cases, when it happens: - when I die - when I load a saved game, being currently in the game (I can load savegame only once - right after the start). - when I quit mission - when mission is completed. When it happens, screen goes black, but not completely - like 95 per cent - I can see a bit of very dark colour, where bright torches were (so it doesn't leave 3D display). Then it hangs up for about 5-7 seconds (mouse coursor appears) and it goes to desktop without any message. Strange thing is, that I was able to reload quicksave, quit mission and install another one, I could see death screen as well. So something has changed meanwhile. I naver finished any FM properly though - I got that crash even with the first finished FM. I have Win7 64 bit system and I didn't touch any config settings. I would appreciate any suggestions. Thanks!
  4. I tried it with spaces (C:\Program Files\Doom 3\darkmod), and I had a problem, but I'm not sure if the problem is related to the spaces. The training mission took about 10 min to load - the loading progress bar actually filled up in less than 30 sec, but the message that appeared after that ("mission is preparing to start" or something) was there for 10 min; it would be nice if there was a progress bar for that also, so I know it hasn't locked up. Once the mission started, it seemed to work okay for a minute or 2. I walked around a bit, then suddenly the game locked up. Then a few moments later the picture disappeared but my controls start working again. I could hear my footsteps as I continued to walk around, and I could hit escape and open the menu screen and hear the sound of my mouse rolling over the options, but the screen always remained black so I couldn't actually play. I have 2 questions. 1) Does this sound like a problem caused by spaces in the install path, and if not, do you have any idea what would cause this problem and how I can fix it? 2) Can I simply move the contents of the "Doom 3" folder to a new directory with no spaces, or do I have to uninstall and reinstall doom 3 to get rid of the spaces?
  5. Thanks so much for this I waited years and its better than I thought it would be. After i d/l it i played it and it worked fine but the next day i went to play it and when i load the game chalice of kings the screen turns blue for a second with a bunch of words and numbers and the screen goes black and sometimes restarts the system doom 3 plays fine 1.8 ghz ram 1024 mb 32 bit win xp
  6. Anyone else have this issue? I've had it for quite awhile. Sometimes I get lucky and get a screen, but it usually has black lines through it. And sometimes it doesn't crash. But right now I basically have to be prepared to reboot if I want to try and grab a screeny. 5850, newest drivers, Win7 64 Home...
  7. You will need to make sure that image_useAllFormats and image_usePreCompressedTextures are both 1. There are situations where these will default to 0, in that case you will get a black screen and cursor, as described. I think this will fix it. You will also need to understand that Intel gfx is beyond the scope of what we will try to actively support. Hatemail for this topic can be directed to Intel. It also looks like you are using PulseAudio - in which case, you're going to have trouble at the next turn. Hatemail for this can be direct to Ubuntu devs for picking the worst horse.
  8. I recently tried to install TDM with the 1.07 Linux installer but for some reason it doesn't download the actual launcher script. [m@thoth darkmod]$ ls config.spec tdm_game03.pk4 tdm_textures_base01.pk4 crc_info.txt tdm_gui01.pk4 tdm_textures_carpet01.pk4 DoomConfig.cfg tdm_gui_credits01.pk4 tdm_textures_decals01.pk4 fms tdm_mirrors.txt tdm_textures_door01.pk4 gamex86.so tdm_models01.pk4 tdm_textures_fabric01.pk4 tdm_ai_animals01.pk4 tdm_models02.pk4 tdm_textures_glass01.pk4 tdm_ai_base01.pk4 tdm_models_decls01.pk4 tdm_textures_metal01.pk4 tdm_ai_humanoid_builders01.pk4 tdm_player01.pk4 tdm_textures_nature01.pk4 tdm_ai_humanoid_females01.pk4 tdm_prefabs01.pk4 tdm_textures_paint_paper01.pk4 tdm_ai_humanoid_guards01.pk4 tdm_shared_stuff.zip tdm_textures_plaster01.pk4 tdm_ai_humanoid_heads01.pk4 tdm_sound_ambient01.pk4 tdm_textures_roof01.pk4 tdm_ai_humanoid_mages01.pk4 tdm_sound_ambient02.pk4 tdm_textures_sfx01.pk4 tdm_ai_humanoid_nobles01.pk4 tdm_sound_ambient03.pk4 tdm_textures_stone_brick01.pk4 tdm_ai_humanoid_pagans01.pk4 tdm_sound_ambient_decls01.pk4 tdm_textures_stone_cobblestones01.pk4 tdm_ai_humanoid_townsfolk01.pk4 tdm_sound_sfx01.pk4 tdm_textures_stone_flat01.pk4 tdm_ai_humanoid_undead01.pk4 tdm_sound_sfx02.pk4 tdm_textures_stone_natural01.pk4 tdm_ai_monsters_spiders01.pk4 tdm_sound_vocals01.pk4 tdm_textures_stone_sculpted01.pk4 tdm_ai_steambots01.pk4 tdm_sound_vocals02.pk4 tdm_textures_window01.pk4 tdm_base01.pk4 tdm_sound_vocals03.pk4 __tdm_textures_wood01.pk4 tdm_defs01.pk4 tdm_sound_vocals04.pk4 tdm_update.linux tdm_env01.pk4 tdm_sound_vocals05.pk4 tdm_update.log tdm_fonts01.pk4 tdm_sound_vocals06.pk4 tdm_version_info.txt tdm_game01.pk4 tdm_sound_vocals07.pk4 tdm_game02.pk4 tdm_sound_vocals_decls01.pk4 This is the contents of the directory. Is there a mirror that I can just download the launch script straight from? Also if I go to the "mods" section of Doom3 and try launching the game I get an engine restart with a black screen with music but no windows. Is there something I'm missing? Thanks.
  9. I tried all the suggestions and none worked. Deleting the config file, now launches TDM non windowed but still just a black screen. I had several D3 mods, deleted all but TDM, but will try a reinstall. That's about all it likely can be at this point! Thanks for the suggestions and will try to feedback once it is working. PS: launching via D3 tdm mod and TDMlauncher results in the same thing btw. Happy gaming all!!
  10. Just wanted to test it out in Linux. I have Doom 3 and the expansion installed, and I know they're fine I actually just finished the expansion about a week ago. When I follow the instructions in the wiki, the screen goes black as it changes the resolution, I very briefly see the Dark Mod splash screen, and then it disappears. I'm using 64 bit Ubuntu. Since I can play regular Doom 3, I assume all my 32 bit libaries are in good order. I have libmng1 installed, and I installed libdevil1c2. I did see in the error at the end dlopen '/home/doug/.doom3/thiefs_den/gamex86.so' failed: libIL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory but /home/doug/.doom3/thiefs_den/gamex86.so does exist, and libIL.so.1 does exist as well, in /usr/lib, so I'm not sure what it can't find, if it's libIL.so.1, where does it want it to be? DOOM 1.3.1.1304 linux-x86 Jan 16 2007 21:58:02 found interface lo - loopback found interface eth0 - 192.168.1.102/255.255.255.0 ------ Initializing File System ------ Loaded pk4 /home/doug/opt/doom3/base/game01.pk4 with checksum 0x51c6981f Loaded pk4 /home/doug/opt/doom3/base/game02.pk4 with checksum 0xf3ec6f7 Loaded pk4 /home/doug/opt/doom3/base/game03.pk4 with checksum 0x5d4230ea Loaded pk4 /home/doug/opt/doom3/base/pak000.pk4 with checksum 0x28d208f1 Loaded pk4 /home/doug/opt/doom3/base/pak001.pk4 with checksum 0x40244be0 Loaded pk4 /home/doug/opt/doom3/base/pak002.pk4 with checksum 0xc51ecdcd Loaded pk4 /home/doug/opt/doom3/base/pak003.pk4 with checksum 0xcd79d028 Loaded pk4 /home/doug/opt/doom3/base/pak004.pk4 with checksum 0x765e4f8b Loaded pk4 /home/doug/opt/doom3/base/pak005.pk4 with checksum 0x8ffc3621 Loaded pk4 /home/doug/opt/doom3/base/pak006.pk4 with checksum 0x95b65ab Loaded pk4 /home/doug/opt/doom3/base/pak007.pk4 with checksum 0x666bdb3c Loaded pk4 /home/doug/opt/doom3/base/pak008.pk4 with checksum 0x23ae5993 Loaded pk4 /home/doug/.doom3/thiefs_den/darkmod.pk4 with checksum 0xae7f9fe1 Loaded pk4 /home/doug/.doom3/thiefs_den/game01-base.pk4 with checksum 0xd29e6284 Loaded pk4 /home/doug/.doom3/thiefs_den/thiefs_den.pk4 with checksum 0xb87d41de Current search path: /home/doug/.doom3/thiefs_den /home/doug/.doom3/thiefs_den/thiefs_den.pk4 (44 files) /home/doug/.doom3/thiefs_den/game01-base.pk4 (2 files) /home/doug/.doom3/thiefs_den/darkmod.pk4 (2 files) /home/doug/opt/doom3/thiefs_den /home/doug/.doom3/base /home/doug/opt/doom3/base /home/doug/opt/doom3/base/pak008.pk4 (3 files) /home/doug/opt/doom3/base/pak007.pk4 (38 files) /home/doug/opt/doom3/base/pak006.pk4 (48 files) /home/doug/opt/doom3/base/pak005.pk4 (63 files) /home/doug/opt/doom3/base/pak004.pk4 (5137 files) /home/doug/opt/doom3/base/pak003.pk4 (4676 files) /home/doug/opt/doom3/base/pak002.pk4 (6120 files) /home/doug/opt/doom3/base/pak001.pk4 (8972 files) /home/doug/opt/doom3/base/pak000.pk4 (2698 files) /home/doug/opt/doom3/base/game03.pk4 (2 files) /home/doug/opt/doom3/base/game02.pk4 (2 files) /home/doug/opt/doom3/base/game01.pk4 (2 files) game DLL: 0x0 in pak: 0x0 Addon pk4s: file system initialized. -------------------------------------- ----- Initializing Decls ----- ------------------------------ ------- Initializing renderSystem -------- using ARB renderSystem renderSystem initialized. -------------------------------------- 5166 strings read from strings/english.lang Couldn't open journal files execing editor.cfg execing default.cfg execing DoomConfig.cfg couldn't exec autoexec.cfg 5166 strings read from strings/english.lang ----- Initializing Sound System ------ sound system initialized. -------------------------------------- ----- R_InitOpenGL ----- Setup X display connection dlopen(libGL.so.1) Initializing OpenGL display Using XFree86-VidModeExtension Version 2.2 DGA DirectVideo Mouse (Version 2.0) initialized Free86-VidModeExtension Activated at 1024x768 Using 8/8/8 Color bits, 8 Alpha bits, 24 depth, 8 stencil display. GL_RENDERER: GeForce 8800 GT/PCI/SSE2 GL_EXTENSIONS: GL_ARB_color_buffer_float GL_ARB_depth_texture GL_ARB_draw_buffers GL_ARB_fragment_program GL_ARB_fragment_program_shadow GL_ARB_fragment_shader GL_ARB_half_float_pixel GL_ARB_imaging GL_ARB_multisample GL_ARB_multitexture GL_ARB_occlusion_query GL_ARB_pixel_buffer_object GL_ARB_point_parameters GL_ARB_point_sprite GL_ARB_shadow GL_ARB_shader_objects GL_ARB_shading_language_100 GL_ARB_texture_border_clamp GL_ARB_texture_compression GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_texture_env_add GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_float GL_ARB_texture_mirrored_repeat GL_ARB_texture_non_power_of_two GL_ARB_texture_rectangle GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_vertex_buffer_object GL_ARB_vertex_program GL_ARB_vertex_shader GL_ARB_window_pos GL_ATI_draw_buffers GL_ATI_texture_float GL_ATI_texture_mirror_once GL_S3_s3tc GL_EXT_texture_env_add GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_equation_separate GL_EXT_blend_func_separate GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_compiled_vertex_array GL_EXT_Cg_shader GL_EXT_bindable_uniform GL_EXT_depth_bounds_test GL_EXT_draw_buffers2 GL_EXT_draw_instanced GL_EXT_draw_range_elements GL_EXT_fog_coord GL_EXT_framebuffer_blit GL_EXT_framebuffer_multisample GL_EXT_framebuffer_object GL_EXTX_framebuffer_mixed_formats GL_EXT_framebuffer_sRGB GL_EXT_geometry_shader4 GL_EXT_gpu_program_parameters GL_EXT_gpu_shader4 GL_EXT_multi_draw_arrays GL_EXT_packed_depth_stencil GL_EXT_packed_float GL_EXT_packed_pixels GL_EXT_pixel_buffer_object GL_EXT_point_parameters GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_secondary_color GL_EXT_separate_specular_color GL_EXT_shadow_funcs GL_EXT_stencil_two_side GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_texture3D GL_EXT_texture_array GL_EXT_texture_buffer_object GL_EXT_texture_compression_latc GL_EXT_texture_compression_rgtc GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_EXT_texture_cube_map GL_EXT_texture_edge_clamp GL_EXT_texture_env_combine GL_EXT_texture_env_dot3 GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_integer GL_EXT_texture_lod GL_EXT_texture_lod_bias GL_EXT_texture_mirror_clamp GL_EXT_texture_object GL_EXT_texture_sRGB GL_EXT_texture_shared_exponent GL_EXT_timer_query GL_EXT_vertex_array GL_IBM_rasterpos_clip GL_IBM_texture_mirrored_repeat GL_KTX_buffer_region GL_NV_blend_square GL_NV_copy_depth_to_color GL_NV_depth_buffer_float GL_NV_conditional_render GL_NV_depth_clamp GL_NV_fence GL_NV_float_buffer GL_NV_fog_distance GL_NV_fragment_program GL_NV_fragment_program_option GL_NV_fragment_program2 GL_NV_framebuffer_multisample_coverage GL_NV_geometry_shader4 GL_NV_gpu_program4 GL_NV_half_float GL_NV_light_max_exponent GL_NV_multisample_coverage GL_NV_multisample_filter_hint GL_NV_occlusion_query GL_NV_packed_depth_stencil GL_NV_parameter_buffer_object GL_NV_pixel_data_range GL_NV_point_sprite GL_NV_primitive_restart GL_NV_register_combiners GL_NV_register_combiners2 GL_NV_texgen_reflection GL_NV_texture_compression_vtc GL_NV_texture_env_combine4 GL_NV_texture_expand_normal GL_NV_texture_rectangle GL_NV_texture_shader GL_NV_texture_shader2 GL_NV_texture_shader3 GL_NV_transform_feedback GL_NV_vertex_array_range GL_NV_vertex_array_range2 GL_NV_vertex_program GL_NV_vertex_program1_1 GL_NV_vertex_program2 GL_NV_vertex_program2_option GL_NV_vertex_program3 GL_NVX_conditional_render GL_SGIS_generate_mipmap GL_SGIS_texture_lod GL_SGIX_depth_texture GL_SGIX_shadow GL_SUN_slice_accum ------- Input Initialization ------- XKB extension: compile time 0x1:0x0, runtime 0x1:0x0: OK XKB extension present on server ( 0x1:0x0 ) ------------------------------------ dlopen(libasound.so.2) asoundlib version: 1.0.14a Alsa is available ------ Alsa Sound Initialization ----- opened Alsa PCM device default for playback device buffer size: 5461 frames ( 21844 bytes ) allocated a mix buffer of 16384 bytes -------------------------------------- ...using GL_ARB_multitexture ...using GL_ARB_texture_env_combine ...using GL_ARB_texture_cube_map ...using GL_ARB_texture_env_dot3 ...using GL_ARB_texture_env_add ...using GL_ARB_texture_non_power_of_two ...using GL_ARB_texture_compression ...using GL_EXT_texture_compression_s3tc ...using GL_EXT_texture_filter_anisotropic maxTextureAnisotropy: 16.000000 ...using GL_1.4_texture_lod_bias X..GL_EXT_shared_texture_palette not found ...using GL_EXT_texture3D ...using GL_EXT_stencil_wrap ...using GL_NV_register_combiners ...using GL_EXT_stencil_two_side X..GL_ATI_fragment_shader not found X..GL_ATI_text_fragment_shader not found ...using GL_ARB_vertex_buffer_object ...using GL_ARB_vertex_program ...using GL_ARB_fragment_program ...using EXT_depth_bounds_test ---------- R_NV20_Init ---------- --------------------------------- ----------- R200_Init ----------- Not available. ---------- R_ARB2_Init ---------- Available. --------------------------------- ----- R_ReloadARBPrograms ----- glprogs/test.vfp glprogs/test.vfp glprogs/interaction.vfp glprogs/interaction.vfp glprogs/bumpyEnvironment.vfp glprogs/bumpyEnvironment.vfp glprogs/ambientLight.vfp glprogs/ambientLight.vfp glprogs/shadow.vp glprogs/R200_interaction.vp glprogs/nv20_bumpAndLight.vp glprogs/nv20_diffuseColor.vp glprogs/nv20_specularColor.vp glprogs/nv20_diffuseAndSpecularColor.vp glprogs/environment.vfp glprogs/environment.vfp glprogs/arbVP_glasswarp.txt: File not found glprogs/arbFP_glasswarp.txt: File not found ------------------------------- using ARB_vertex_buffer_object memory using ARB2 renderSystem found DLL in pak file: /home/doug/.doom3/thiefs_den/game01-base.pk4/gamex86.so copy gamex86.so to /home/doug/.doom3/thiefs_den/gamex86.so dlopen '/home/doug/.doom3/thiefs_den/gamex86.so' failed: libIL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory Regenerated world, staticAllocCount = 0. Shutting down sound hardware ----------- Alsa Shutdown ------------ close pcm dlclose -------------------------------------- idRenderSystem::Shutdown() Sys_Error: couldn't load game dynamic library
  11. cannot start tdm 1.04 after updating from 1.03 ERROR: Error: file script/tdm_events.script, line 215: Unknown event 'log' updater says all ok. 1.03 was working update: downloaded from torrent, works now. seems like my files was changed update2: no, I'm unable to run this version. the second time I launch it, black screen with a cursor appears and music playing. also id logo instead of tdm. I'm on Windows7 64, nvidia drivers 266.58 it seems it was a problem in DoomConfig.cfg now working after deleting it)
  12. I've noticed black artefact's for fraction of seconds on the left side of the screen, but they don't appear in the bottom corner (more like distributed all over). I thought it was a consequence of the light gem hack you're doing.
  13. After a while I wanted to play the dark mod again, I am happy to see the community is still active. I once again got the `black screen' on startup, and I solved it the same way. The get the feeling of the game again I wanted to play the Training Mission, but I got the message on post title. Exploring the source code a little I got the game seek that executable using g_Global.GetDarkmodPath() / "tdmlauncher.linux", and according to the log 'Darkmod directory is /opt/doom3/darkmod/'; so it seems a little strange as the resulting path seems correct. I read about in the wiki, but my dmargs.txt contains only comments (or so I think, it contains only lines starting with #). What can I try? Thanks etb
  14. I had this at one time with the trainer and also I think for a time during development of my current FM - might have been while I was trying to optimize some big visportals in the city area. I saw black for a few seconds then very briefly the blue screen then reboot. My guess is that it is a normal CTD but also screws up Windows or RAM management somewhere. We used to see blue screens much more commonly years ago but that doesn't mean that Windows is now perfect and traps everything. BTW are you using either of the Alchemist patches and what date did you download (because the combination lock patch was included in an FM update but the spiky ball one remains a separate patch.) The spiky ball bug was the one that CTDed but only on some systems. The combo lock didn't cause a crash just failed to work properly in some situations.
  15. Guys, I'm having crashes in TDM sometimes. Today was the first time I managed to see a TDM error message (as opposed to just a black screen). It read as follows: IdMovable 'IdBarrel_ATDM:Movable_Junk_WBottle01_Broken_1027': Cannot Load Collision Model Models/Darkmod/Junk/WBottle01/Broken.LWO The crash happened in the third NHAT mission, while trying to open a drawer in a room in the upper floor. Just before doing that, I had snatched a golden bottle from a table on the opposite side of the room. Does anyone have any idea what causes these crashes, or where the error message is supposed to point me to? P.S.: I'm experiencing this kind of crashes in other FMs, so it's definitely not limited to NHAT 3.
  16. I ran into two initial problems when trying out TDM. I have a fix for one that I'll share in case anyone else encounters the same issue. TDM Update CrashesRunning tdm_update.exe results in a crash: 'tdm_update.exe has encountered a problem and needs to close.' This happens shortly after the copyright line of text is displayed. A zero length tdm_mirrors.txt file is created. If I manually obtain a correct tdm_mirrors.txt file and run with tdm_update.exe --keep-mirrors, the same crash happens just after 'Fetching checksums from server...'. To workaround this problem, I used the torrent to get the game. Following the wiki suggestion of cleaning out %temp% did not solve this problem. Second start of game = Black screen with sound, invisible menus, and generic grey mouse cursorThe new 'DoomConfig.cfg' created after the first run of the game had a setting that would cause this error. Through trial and error I determined the setting I needed to update: Change seta image_usePrecompressedTextures "0" to: seta image_usePrecompressedTextures "1"
  17. I have just downloaded TDM using the installer/downloader but I'm having a problem that doesn't appear to be listed anywhere. I've searched these forums, I've gone through the installation guide and the FAQ but everything that seems to be for the problem I have hasn't helped. Basically, when I load the mod I get the music playing but the screen is totally black. I can see the mouse pointer and I can hear the sounds as I pass it over the buttons but I can't see a damn thing. When I bring up the console I can see that there were 166 warnings during loading saying 'could not load image', so my guess is that the game can't find the images and so it's just using blank ones instead. I have followed the installation instructions, I am running the 1.3.1 patch, I've added commands into the DoomConfig.cfg file as mentioned in the FAQ, I've also switched the Thread Optimisation off under the NVidia control panel. But it's not working... Any help would be greatly appreciated. [edit] I just thought, someone is probably going to ask for my system spec, so: Intel Core 2 Duo - 3ghz, 4 Cores 4gb DDR3 (that's physically installed memory) NVidia GForce GTS 250 1gb (driver version 197,13) Windows XP Home (32bit)
  18. This can be cause by a number of things - the first is please try starting doom3 and putting in the CD key there. If it accepts the key, restart d3 and make sure it doesnt ask again. If this happens chances are that TDM will be fine. If that doesnt work, I remember someone had the same situation regarding gamex86.dll as happens with some people getting a black screen... but try making sure doom3 is happy first. Starting the map directly will skip a lot of 'nice' things, so it isnt really recommended.
  19. I have identified my brand of the black screen problem. Basically, after having gone through the briefings of an appearingly randomly selected number of fms, it gives me a dialogue box saying that the map files cant be found. Which would indicate a problem with the download. I later found out that the problem was caused by me having put spaces between fm names with multiple words when downloading them (i.e. sons of baltona.pk4). Writing sons_of_baltona.pk4 or sonsofbaltona.pk4 completely got rid of the problem.
  20. Thank you HiddenCoast. I will try this one. Springheel, I really don't know why you struggled with my question. I just wanted you to tell me what you thought was the best way to solve the Black Screen problem. It seems like a simple request. If you didn't have a suggestion then I wanted you to tell me what post from this thread seemed like the best solution again, seems like a simple request. It's true I said I have tried the suggestions in this thread but I also said that I would be more than happy to repeat a suggestion that looked promising to an expert such as yourself in the event that I didn't correctly follow the instructions the first time. I just wanted some Dark Team Mod advice.
  21. It doesn't appear that I'm going to get an answer from the Dark Mod team which is odd since this problem seems too large to ignore. How about this, does anyone know how to fix the black screen problem? I've tried the above suggestions but they didn't work for me. Any help would be greatly appreciated.
  22. Since upgrading my machine (and switching to a Geforce 8800 GTX) I've noticed a couple times now in TDM where I get a strange flicking effect. At first it just looks like the screen is randomly flickering to black for half a second, occuring every 5-10 seconds. Tonight (the second time I've noticed it) it started happening again, and the frequency started getting faster and the effect more severe--after a few minutes surfaces almost looked like they were z-fighting every two seconds or so. It seemed to be somehow related to the flickering of nearby lights...there were a couple places where the flickering stopped, and it was always where there were no lights. As soon as there were flickering lights visible it started up again. Anyone heard of this before?
  23. Can you post the changes that occur between the DoomConfig.cfg where your screen is pitch black, and the default one? (Since it looks like you're on Linux, a unified diff (use diff -u) would be grand. )
  24. I'm having the same problem on Windows 7 and a GTX280 on 195.62. It starts fine but defaults on 1920x1200, when I set my resolution and restart I just see a black screen.
  25. Hi and thank you for the replies and suggestions so far. @Fidcal I haven't played St Lucia on this machine. @Serpentine I had the 9.10 driver and I have now updated to the 9.11 driver, no change. @New Horizon I realise your second last reply was meant for Noisycricket but with the new driver I have again gone through and tried both the default (My default) config as well as the change you mention and after that didn't work I tried the other changes as well. @Noisycricket I haven't fiddled with DOOM 3 settings at all and the game had detected as Ultra, I changed that to High instead, changed seta image_useCompression back to 1 since it got set to 0 when I changed my DOOM 3 settings. I still have a black screen. image_useallformats makes no difference whether its set to 1 or 0. Uncertain if this is relevant, but my resolution settings don't seem to have any effect on the game. Low res even though I've got the config set to 1920x1200. Regards,
×
×
  • Create New...