Jump to content
The Dark Mod Forums

Search the Community

Showing results for 'black screen' in content posted in TDM Tech Support.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General Discussion
    • News & Announcements
    • The Dark Mod
    • Fan Missions
    • Off-Topic
  • Feedback and Support
    • TDM Tech Support
    • DarkRadiant Feedback and Development
    • I want to Help
  • Editing and Design
    • TDM Editors Guild
    • Art Assets
    • Music & SFX

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

  1. Thanks for replying. I was running darkmod.x86 on a 32bit OS (as I mentioned). Have tried the 64bit version on a 64bit OS and it is no different. I do need to set the screen resolution when running full-screen else it locks up. The Darkmod.cfg must be an older one I reverted to after playing with settings. With the correct resolution the main menu displays (on linux, but not XP), but I cannot install a mission. It doesn't crash, it just won't let me start a mission.
  2. Ok, I can reproduce it on my machine on 2.06 x64 build. I simply set "Fullscreen" to "No", then "Screen Size" to something like "1280x720" and click "Restart Game". It restarts and shows a properly sized window initially (for half a second), but then it quickly switches back to fullscreen with original resolution. If I stop the game and then start it freshly, it also does the same: switches to fullscreen. Indeed, the game is alt-tabbable. But it covers full screen and it is not possible to see it alongside other stuff, e.g. DR. This happens for me only when r_useFBO and antialiasing are both enabled. When I disable either of them and restart engine, it runs in windowed mode. The situation is further complicated by the fact that disabling r_useFBO is not easy for NVIDIA user , because he also has to disable soft shadows beforehand (and the only way to guess it is to read the 2.06 release notes ) Given the mess with configurations which we have in 2.06, I think this is not an urgent issue. I'm glad that everything works properly and nothing crashes I suppose that instead of fixing this with introducing yet another hack, we should move steadily to FBO-only renderer with proper multisampling support. On the other hand, this issue is probably worth tracking anyway.
  3. It might have been common knowledge that D3 engine was not VSync friendly. The TDM community consensus was have VSync off for this or other reasons. Since 2.06 however players have more options vsync off, capped fps, old school gameplay with screen tearing vsync on, capped fps, risk of microstuttering vsync on, uncapped fps, (the new recommendation) vsync off, uncapped fps, Q3 style
  4. Heya, I've been playing this great mission by Goldwell and while it was really enjoyable, I've encountered a few minor bugs(at least I hope they're minor O_O), and a major one. 1.) There is a safe in the office of the third floor(one with lion head ornament), which contains some loot. I was able to pick up all of it except a single purse with some spilled coins. No matter which angle I tried, couldn't pick it up for some reason, even after restarting TDM few times. 2.) There is an optional objective of putting a certain orb into a cauldron. Apparently, it should start some sort of cutscene, but nothing happens. 3.) Watched a video on YT by FenPhoenix, in which he put a rat into some sort of stew, and the protagonist said a funny line. Tried to put the rat into stew, but nothing happened, except the rat glitching through the pot, rotating furiously for a few seconds. 4.) The final and most severe one I've encountered. After finishing my objectives(except the orb ritual -_-' ), I appeared in a train after being teleported. The end credits started to roll, and the screen remained black. The mission didn't finish, and I could still hear my footsteps, sound of drawing my weapons, but there was no HUD. Tried reloading bunch of times, but no results. I'll try to dash through the mission again tomorrow, hopefully it'll work. Cheers! (^__^ ) (\_/) <-----crappy whale
  5. All the PC's are Intel ! The computer I've been playing TDM on for the last few years, has an AMD Radeon HD 7700 Series card with 2 GB Ram The others are equipped with AMD Radeon R7-200 Series with 4 GB Ram. But the result is always the same This missions are not playable : CTD 107) A New Job 1) Tears of Saint.Lucia Training Mission 3) Chalice of Kings 12) Business as Usual. 15) Heart of Lone Salvation 17) The Alchemist 19) TP2 The Beleaguered Fence 30) Talbot 2 Return to the City 32) St. Alban 2 (Cathedral) 33) TP1 The Knighton Manor 34) SW1 Flakebridge Monastery 36) TP4 The Transaction 37) TP0 Mandrasola 38) Talbot 3 Fiasco at Fauchard Street 42) A Score to Settle 50) Sneak and Destroy 51) Rightful Property 53) TP5 The Phrase Book 54) Vengeance for a Thief Part1 The Angel's Tear 56) WS1 In The North 60) TP6 Lich Queen's Demise 61) Old Habits 2 64) Not An Ordinary Guest 65) Lords & Legacy 66) Vengeance for a Thief Part2 A Pawn in the Game 67) Requiem 68) Siege Shop 72) WS2 Home Again 73) WS3 Cleighmoor 79) PD2 All the Way up 80) Ulysses Genesis 81) Lockner Manor 83) Briarwood Cathedral 84) Exhumed 87) Vengeance for a Thief Part3 The Art of Revenge 88) Sir Talbot's Collateral 89) Ulysses Protecting the Flock 91) No Honor Among Thieves / Politics / City / Forest 92) The Golden Skull 97) Crucible of Omens Behind closed Doors 99) The Smiling Cutpurse 100) A2 New in Town 101) King of Diamonds 102) Full Moon Fever 103) V1 Volta and the Stone 104) PD3 Erasing the Trail 105) Down By The Riverside 109) The Ravine 110) A Matter Of Hours 111) Briarwood Manor 112) King Of The Mountain 113) A1 Thieves And Heirs 114) In The Black 115) V2 Cauldron Of The Gods 116) The Elixir 117) The Arena 118) Sir Taffsalot's Sword 119) Shadows Of Nortdale ACT 1 120) Cos 1: Pearls And Swine 122) WS4 The Warrens 124) The Night Of Reluctant Benefaction 125) Hidden Hands Initiation 126) Cleaning Up The Neighbourhood 127) Shadows Of Nortdale ACT 2 128) Marsh of Rahena 129) WS5 Comercebank 130) Cos2 Precarious Position The other missions are running !
  6. Hello, everyone! I've done some searches in the forums, and looked in the troubleshooting on the wiki, but there's a problem that's been in Dark Mod for the past version or two that's now prevalent enough for me to log in and report. Not sure if it's an issue with the Dark Mod itself or just one model of light that someone developed and is using in more and more missions, but it's driving me nuts. In several missions, electric lights are used and the tone the game has them emanate...well, I'm supposing it's supposed to be a soft hum, but instead it's a piercingly loud sine wave kind of tone, like you'd hear if you were taking a hearing aid test. It's literally deafening compared to the sounds in the rest of the game, and as more and more levels use this light, it's really cutting down on the levels I want to play. Since no other users seem to be reporting this, I'm wondering if it's because of my particular audio configuration. I am using EAX (through Creative ALchemy) on Windows 10 on a current Sound Blaster card, so I'm wondering if somehow the EAX processing is making the sound so damn loud. The latest mission that seems to have this sound is "In The Black." I'm including a screenshot of one of the lamps in question. This one is in kind of an odd spot on an internal balcony railing, and I can hear it buzzing from well down the hall in another room. There are other rooms that have several of these lamps as well. Is there any kind of tweaking I can do in the .pk4 files to silence this model of lamp until the issue is resolved? I really want to be able to play these missions without being deafened. I'm up for any kind of troubleshooting, or if you'd like me to make a recording from a USB mic of how loud the tone is compared to other sounds in the game to hear exactly what I'm experiencing.
  7. no need to explain so i finally got the updater to work right and then switched to the nvidia driver and the game works great. i may have to tweak settings simply because it is running the GPU hard and the fan is nuts, but that is not due to the game itself, but the display setup is what i suspect. it is kind of annoying but the problem lies with the fact that it is a laptop, and i have a secondary monitor since the main one went out. if i could figure out how to completely bypass the built in monitor then it would probably behave much better, but i guess i may have to start saving for a refurb desktop from new egg or tiger direct. EDIT: ok, something new to add, for those who want the game to go to their external monitor in linux machines. If they use their Nvidia control panel or equivalent, and save to a new xorg config file, then they can force the laptop monitor off, and make the secondary the primary monitor in the xorg settings, which will allow the game to play in full screen on the external monitor, and the GPU will run a lot cooler. I was having issues with the graphics due to the fact i could not run it in full screen because it was forcing the laptop monitor back on (albeit without the back-lights behind the LCD, so basically black with faint details) and until i adjusted things i had to try playing in windowed mode, which is not very GPU friendly. Still have yet to figure out the controls and what the objective really is in the first mission, but i know it runs ok. I got killed by the first two guards. Now i have to find out if i can balance the graphics settings just right for better eye candy.
  8. First, please update your video drivers to the latest version. (to, at this moment version 390.65) Then check if the problem still exists. If so, could you post an application log for us? First check if there is a darkmod-log-file in your tdm folder. if so, open the file with notepad and copy its content to this topic in a spoiler-tag. If not, please create one and please post its content in a spoiler-tag. (See wiki article: Debuggin _TDM systemerrors) Tip: use my tdm launcher to load TDM executable with the arguments) And how about running tdm temporary, windowed and/or low sreen resolution? see instruction in topic: running-tdm-results-in-black-screen - entry406879 - edit - Using tdm arguments: +set r_customHeight 600 +set r_customWidth 800 +set r_fullscreen 1 (or select the options in the tdm launcher) We got also a wiki, with some solutions: http://wiki.thedarkmod.com/index.php?title=FAQ#Troubleshooting http://wiki.thedarkmod.com/index.php?title=Installation
  9. I've been having a few issues with a dual monitor setup. I first tried playing in full screen mode. This was pretty bad. I couldn't control which monitor the game was shown on and the other monitor was disabled completely. When I closed the game, all of my other open windows were all on the same monitor and I had to put each one back the way I'd had it before. Then I played in windowed mode and made it fullscreen in the windowed menu. This is better: I can choose which monitor to play on and my other windows stay where I put them. However, the video settings are changed for the other monitor. Is there some way to make the video settings only affect the game window? I have some stuff open on the other screen and the colors are all messed up until I close the game. Also, there is no way to release the mouse from the game while a mission is loading. When I am in the menu, I can press the ~ key. This opens the console (which I don't care about) and releases the mouse. When a mission is loading, this does not work. Is there some way to release the pointer while a mission is loading? I am using the GeForce 1060 graphics card with nvidia driver version 390.42
  10. Hello. Since update to 2.07 i´ve played the missions from a to b. I haven´t played all, but i noticed some really strange behavior, which it makes it nearly impossible to play a few levels. I play all levels on hard. Alberiques Curse- The golden book falls through the floor. You can still grab it, but it is "invisible". If you play the level for the first time, it is impossible to get it. For try i restarted the mission and rushed there. In front of me the book fall through the bottom of the altar. King of Diamonds- Two hard crashes. Hard restart from pc. To get in the attic you need a key. One of the main characters wears it. Normally the guy walks through his house. But at my play he was stuck between the chair and the desk in his attic-room. Oh dear. I had noticed via noclip. So, it makes it unplayable. The missionobjective can´t be solved. I retried it several times and the result remains the same. The guy is running at one spot between his furniture. Full Moon Fever - This isn´t really a problem, but it´s not good for your ears. Several levels have this. It´s a a sound problem, maybe bug. You hear close to special light spots a sinus-sound. I own a creative SB Recon 3D PCIe, latest driver, win 7. Better gameplay on my laptop, no disturbing sounds. And on some situations, there are Biep-sound. When an object is "hopping" above the ground. Or a door is opened. Not really annoying, but striking. Many other levels run fine. Few crashes sometimes. I can´t tell what makes that trouble. It could be that "frob" problem again. In most every level objects are falling half the way into the ground. People get stuck. I can´t really tell, but on my opinion, it worked better on 2.05 and 2.06 ... I made a clean installation of the game and made no changes in the adjustments. Except screen resolution and gamma correction. What´s your experience? What do you think? Solutions? Greetings.
  11. Hello. Sometimes when I jump in the water, 3/4 of the screen is "captured" in a freeze frame while the lower left 1/4 continues to show what's actually happening to me. This seems to have an approx. 50/50 chance of happening every time I dive into the drink. I am not quite sure what is causing it. I have attached a summary of my system specs and graphics hardware to this post. I am using the latest TDM version (2.07). GFX Info.pdf System Info.pdf
  12. I force installed AMD drivers on a laptop years ago when Quake Wars came out. Prior to the forced install, the game played with mostly black textures and stuttered. After, all textures displayed properly and the fps increased substantially.
  13. I'm afraid i'll need to find some free screen recording software. In the meantime i've done two screengrabs which attempt to show the issue. Not too clear though i'm afraid. If anyone could recommend some open source screen recording software for windows i'd appreciate it. thanks.
  14. freyk, I performed the following from the link you noted: sudo dpkg --add-architecture i386 sudo apt-get install libc6:i386 libstdc++6:i386 libx11-6:i386 libxext6:i386 libxxf86vm1:i386 libpng12-0:i386 libasound2-plugins:i386 libgl1-mesa-dri:i386 libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-glx:i386 libglapi-mesa:i386 libglu1-mesa:i386 wget unzip sudo mkdir -p /usr/share/games/darkmod sudo chown -R nobody:users /usr/share/games/darkmod sudo chmod uga+w /usr/share/games/darkmod exitI moved all of my darkmod files to the new directory (which makes sense), reran 'tdm_update.linux', made 'thedarkmod.x86' executable, and tried to run it again. Again, black screens, which were mirroring each other when I exited the program. I changed the darkmod.cfg as shown in my first post, and ran 'thedarkmod.x86' again. This time, a black window. Here is my new console dump: Any thoughts?
  15. Yes, but the third way completely disables bumpmapping in the shader, you won't be able to enable it back even if you restore r_skipbump 0. So this is not a complete solution yet. Anyway, this gives some idea of what is going on. It seems that fetching bumpmap texture yields trash. Given that the objects look completely flat, I assume that it returns constant value (same for all fragments). And given that it looks wrong, I suspect that it may be black color (which corresponds to weird (-1, -1, -1) normal). And if this is true, then it means that bumpmap texture is not loaded properly into the GL pipeline. Or the textures are loaded from file wrongly, which is less likely. Does release build/config show OpenGL errors in game console? If not, we should enable it and see if there are errors.
  16. I'd especially be interested in hearing more detailed instructions from Dead Rat, as he seems to have had the exact same problem and successfully solved it. I just wasn't able to follow the instructions, I think I need a little more detail. I know what the name of the light is that makes the sound, but don't know how to find that in the Sound Editor screen. The instructions mentioned something about left-clicking on the light in the game window, but most times I try that, the game just freezes when I try to get close to the yellow box and then just left click.
  17. Well, I was thinking that may be the case, as when I'm in that editSounds screen, a lot of the entries under it play a tone that sounds a lot like the constant tone emitted from the troublesome lights. I'm attaching a picture of the screenshot of one of the many lights in "Lords & Legacy" that emits the tone, and also a link to a video capture of me in the Sound Editor, clicking on the various sounds in the one section that play the tone. You can also hear the constant tone of the lights/biground1_streetlamp_4fold_snd lamp in the background, underneath my clicking the sections, as the game is running. This really leads me to believe my install is missing base package sound files that a lot of these levels that have electric lights in them may be referring to. As a way to test, is there way for me to place dummy sound files in a location inside the level's folder, or inside my base install, to see if I can get them to show up? Again, still not really familiar with how the innards of Dark Mod works at all, but willing to put in more effort to get this resolved! DM didn't always have this problem, but couldn't say at what point (OS or DM upgrade) it started happening. http://download.lavadomefive.com/dmsoundeditor.mp4
  18. I run MSI afterburner and have a gigabyte graphics card. It is a good app for capturing video,screen shots or overclocking and displaying real time data on the screen for the active graphics card/cards and will work with most cards. I have found one weird bug where if I select the compass in TDM the OSD ( on screen display ) moves the OSD type on the screen temporarily as if I changed the display resolution. It does not seem to effect anything really but it's curious and needs to be seen. I tried to take a screen shot and it's not working properly. This is what I end up with but not what is displayed on screen during play: https://skydrive.live.com/redir?resid=F7539D361BD41522!188&authkey=!AIBZiw_9kt8S8Mc
  19. I recently dowloaded the new version 2.7 of the dark mod . the game runs fine . But my screen is to dark. And the brigtness and gammasettings in the game does not work .. But it works fine in my older games like the thief series(ecxept returm to castle wolfenstein . that uses a mod) . I recently upgraded my nvdia geoforce . And I am microsift beta tester. I am using windows 10 19h build 18334(and I cannot revert back windows.old . these files are deleted ). I suspect that its my nvidia that overwrites the games setting .I have tried to reert back older version . But that dosent help either ... So I need help . In
  20. Still not quite cured... Same Closemouthed Shadows replication except the compass renders correctly until you enter the room with the fireplace where the compass turns black.
  21. So I was following a tutorial on GUIs, and I since discovered that my installation (or TDM itself) seems unable to load both the custom GUIs (when you use the console command "testgui xxxxx.gui"), or the GUI editor that is supposed to come included in DOOM. The first simply fails, saying that the game cant load the gui, and the screen turns black (I´ve tried with a few different ones, even stuff from the startmap pack, and the results are the same), and the editor actually loads up, but when you click "new", nothing happens; when you try to load any gui, it says it cant import it or load it, and when you exit the program, TDM crashes, is unable to continue. Is that only on my end, or has the gui functionality somehow changed during the standalone process? Perhaps some of it hasnt been ported yet?
  22. And if you get a black screen, there is a error in your gui-code. And the console will display the number of the codeline.
  23. Hmm... http://wiki.thedarkmod.com/index.php?title=Resolutions r_fovRatio is supposed to override your aspect ratio setting to allow custom ratios for wide-screen (etc).
  24. Are you running TDM in a window or in full screen?
  25. Did that, the lighting is totally wrong on my side. https://drive.google.com/open?id=1QTqZkJjlLBZWK6rqAly1-Jig1XwjlhfD ps. Doing vid_restart made the screen become gray and add to forcefully kill TDM as even the console didn't show after it.
×
×
  • Create New...