Jump to content
The Dark Mod Forums
Sign in to follow this  
stgatilov

Beta Testing 2.07

Recommended Posts

I have a very odd issue with an elevator, when it reaches a floor (in this case the 3rd) the Ai takes damage and the elevator goes back down without stopping at the floor. The same dosen't happen when the elevator reaches the 2nd floor (its only works on the 2nd floor sometimes under 2.07, other times the Ai take damage), and under 2.06 the elevator can go to the 3rd floor and Ai exits just fine....

 

Also that link above isnt publicly viewable

 

Can you PM me the map?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dont think thats Its not 2.07 related, i think its an issue with that texture - broken normal..? I added that texture a long time ago, but have only recently started seeing that effect, I think exporting as a model removes the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dont think thats Its not 2.07 related, i think its an issue with that texture - broken normal..? I added that texture a long time ago, but have only recently started seeing that effect, I think exporting as a model removes the issue.

Confirmed, exported as model fixes it -

 

post-496-0-09685000-1546121484_thumb.jpg

 

Didnt you have this same issue a month or so ago on your WIP..?

Edited by Bikerdude

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please do not run tdm_update right now!

If you have run tdm_update with beta-testing mirrors during the previous 12 hours, then wait for further instructions.

 

The problem is resolved.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

You saved me :P

Edited by lowenz

Task is not so much to see what no one has yet seen but to think what nobody has yet thought about that which everybody see. - E.S.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a very odd issue with an elevator, when it reaches a floor (in this case the 3rd) the Ai takes damage and the elevator goes back down without stopping at the floor. The same dosen't happen when the elevator reaches the 2nd floor (its only works on the 2nd floor sometimes under 2.07, other times the Ai take damage), and under 2.06 the elevator can go to the 3rd floor and Ai exits just fine...

Greyman discovered that my elevator speed was higher than normal and was causing an issue with the physics, so reducing from 50 back down to 30 should fix the issue. Dont know what I was getting away with it under 2.06...

Share this post


Link to post
Share on other sites

A small update to my earlier post in this topic, about running 2.07 on Mac OS:
I tested TDM 2.07 for windows on Wine on Mac os, on a vm. (because there isnt a 2.07 binary for mac os.)
Its stops at the blue TDM-console showing the message that it needs OpenGL.
(its the same result like older versions on a virtualized mac os on virtualbox.)
i solved on vm linux by installing graphics acceleration for virtualbox, but there isnt any for mac os.
I will test it on a real system the coming days. And test other methods.

Also im experimenting with Valve's Proton (Valve's WINE build in the steam client for Linux & mac),
trying to run TDM Windows binary on Mac os.
Using a non-userfriendly method, i can start the tdm-updater and tdm installer (for windows), but TDM 2.07 64 bit windows binary doesnt start.
vc++ installer crashes "could find any services" on it.

Edited by freyk
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

News about the beta fix?

Edited by lowenz

Task is not so much to see what no one has yet seen but to think what nobody has yet thought about that which everybody see. - E.S.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The problem with testing package is resolved.

Well, it turned out that there was no problem at all :laugh:

You can now freely use tdm_update to get new beta package.

In fact, it is advised to run tdm_update now just to be safe.

 

The new beta release beta207-03 is available.

The summary of changes is available here.

After update, please make sure that cvars are: r_useFBO 1 and r_fboSharedDepth 0

 

The problem with heatHaze materials and depth-reading material stages is resolved.

Adding maskDepth keyword to such materials is no longer necessary (is it was in 2.05). The keyword has been removed from all corresponding stock shaders.

Please test various heatHaze/translucent/postprocessing materials with the new beta, with antialiasing off (and also test a bit with AA on).

 

Another thing which needs serious testing is the Linux build.

Whoever runs native Linux build, please check how Alt+tabbing works in various modes (Windowed/Fullscreen).

One known issue is that some Linuxes has "Alt" as a hotkey, which somewhat messes with Alt-tabbing.

 

 

P.S. And if you are feeling lucky, you can try to get beta207-03 via tdmupdate_tdmsync prototype.

It greatly reduces download size for beta207-02 to beta207-03 update.

Just make sure to configure tdm_mirrors.txt properly and enable two checkboxes if you do so.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm trying to update a 2.06 installation.

 

The windows updater is caught in a loop. It finds that the available rev is 2.07, and that the current rev is 2.06.

 

It finds that it needs a new version of the updater, and goes to get that.

 

It asks me to hit restart to run the latest updater.

 

The restart fails, and the updater restarts 0.69.

 

Ad nauseum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm trying to update a 2.06 installation.

The windows updater is caught in a loop. It finds that the available rev is 2.07, and that the current rev is 2.06.

It finds that it needs a new version of the updater, and goes to get that.

It asks me to hit restart to run the latest updater.

The restart fails, and the updater restarts 0.69.

Ad nauseum.

I tried to run updater from TDM 2.06 on my beta installation (not exactly the same environment, should not differ).

The self-update worked properly.

 

I guess a log file is needed from our side (the one saved just before you click "Restart" for the first time).

Share this post


Link to post
Share on other sites

The windows updater is caught in a loop. It finds that the available rev is 2.07, and that the current rev is 2.06.

I have seen this bahvour in the past, and my work around was -

  • let the updater download the new version, which from memory the file name is ' _tdm_update.exe '
  • I then killed the current tdm_update processed in task manager.
  • then rename _tdm_update.exe to tdm_update.exe and run that

The update then works as expected.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Found what looks like a typo in a texture material def for "textures/darkmod/stone/sculpted/tiling_1d/trim_marble_grapevine" from - tdm_textures_base01.pk4


textures/darkmod/stone/sculpted/tiling_1d/trim_marble_grapevine
{

    stone

    qer_editorimage     textures/darkmod/stone/sculpted/trim_marble_grapevine_ed
    diffusemap          textures/darkmod/stone/sculpted/trim_marble_grapevine
    bumpmap             textures/darkmod/stone/sculpted/trim_marble_grapevine_local
	specularmap			textures/darkmod/stone/sculpted/trim_marble_grapevine_s

    {
        if ( parm11 > 0 )
        blend       gl_dst_color, gl_one
        map         _white
        rgb         0.40 * parm11
    }
    {
        if ( parm11 > 0 )
        blend       add
        map         textures/darkmod/stone/sculpted/trim_lime_longpanel
        rgb         0.15 * parm11
    }

	// TDM Ambient Method Related 
	{							
		if (global5 == 1)		
		blend add				
		map				textures/darkmod/stone/sculpted/trim_lime_longpanel
		scale			1, 1		
		red				global2	
		green			global3	
		blue			global4	
	}							
	{							
		if (global5 == 2)		
		blend add				
		program	ambientEnvironment.vfp	
		vertexParm		0		1, 1, 1, 1		// UV Scales for Diffuse and Bump	
		vertexParm		1		1, 1, 1, 1	// (X,Y) UV Scale for specular		
		vertexParm		2		global2, global3, global4, 1	
																
		fragmentMap		0		cubeMap env/gen1				
		fragmentMap		1		textures/darkmod/stone/sculpted/trim_marble_grapevine_local			// Bump				
		fragmentMap		2		textures/darkmod/stone/sculpted/trim_marble_grapevine			// Diffuse			
		fragmentMap		3		textures/darkmod/stone/sculpted/trim_marble_grapevine_s			// Specular			
	}
}

The following line doesent look like they should be in there -

 

textures/darkmod/stone/sculpted/trim_lime_longpanel
Edited by Bikerdude

Share this post


Link to post
Share on other sites

I guess a log file is needed from our side (the one saved just before you click "Restart" for the first time).

 

Ok, like taking your car to the mechanic and the problem won't repeat itself, this morning the update works correctly.

 

Tried it twice w/o a problem.

 

Perhaps it had to do with some connection glitch last night.

 

Moving on ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

There may be a problem with the recent changes to sitting code. In A Score to Settle under 2.07,

 

 

 

Sykes is not sitting on his stool like he is supposed to. One time I couldn't find him at all, and in the next run he was like this:

 

 

post-9-0-02536400-1546285450_thumb.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm still hoping this is eventually released on console or steam someday, but I've decided I should get a new laptop that can handle the game before I try to install it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There may be a problem with the recent changes to sitting code. In A Score to Settle under 2.07,

 

 

 

Confirmed. Looking at it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Spring:

 

Do you have a savegame for the Sykes problem?

 

I tried it and confirmed the problem, but when I moved the player_start into Sykes' room to see what he does at map start, he always sits down on his stool correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I didn't save a game, no. First time I just notargetted and walked there, and the second time I noclipped and flew there. Would you like a saved game?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I didn't save a game, no. First time I just notargetted and walked there, and the second time I noclipped and flew there. Would you like a saved game?

 

Yes, please. I've tried both 2.06 and 2.07 with the player start moved into his room, and he always sits on his stool. If I start at the normal place in 2.07, and noclip to his room, he's sitting next to his stool. I'll need to see it from someone else's perspective, because I don't have anything to work with yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...