Jump to content
The Dark Mod Forums

Search the Community

Showing results for 'black screen' in content posted in TDM Tech Support.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General Discussion
    • News & Announcements
    • The Dark Mod
    • Fan Missions
    • Off-Topic
  • Feedback and Support
    • TDM Tech Support
    • DarkRadiant Feedback and Development
    • I want to Help
  • Editing and Design
    • TDM Editors Guild
    • Art Assets
    • Music & SFX

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

  1. I've been having a few issues with a dual monitor setup. I first tried playing in full screen mode. This was pretty bad. I couldn't control which monitor the game was shown on and the other monitor was disabled completely. When I closed the game, all of my other open windows were all on the same monitor and I had to put each one back the way I'd had it before. Then I played in windowed mode and made it fullscreen in the windowed menu. This is better: I can choose which monitor to play on and my other windows stay where I put them. However, the video settings are changed for the other monit
  2. First, please update your video drivers to the latest version. (to, at this moment version 390.65) Then check if the problem still exists. If so, could you post an application log for us? First check if there is a darkmod-log-file in your tdm folder. if so, open the file with notepad and copy its content to this topic in a spoiler-tag. If not, please create one and please post its content in a spoiler-tag. (See wiki article: Debuggin _TDM systemerrors) Tip: use my tdm launcher to load TDM executable with the arguments) And how about running tdm temporary, windowed and/or low sreen
  3. I'd especially be interested in hearing more detailed instructions from Dead Rat, as he seems to have had the exact same problem and successfully solved it. I just wasn't able to follow the instructions, I think I need a little more detail. I know what the name of the light is that makes the sound, but don't know how to find that in the Sound Editor screen. The instructions mentioned something about left-clicking on the light in the game window, but most times I try that, the game just freezes when I try to get close to the yellow box and then just left click.
  4. Well, I was thinking that may be the case, as when I'm in that editSounds screen, a lot of the entries under it play a tone that sounds a lot like the constant tone emitted from the troublesome lights. I'm attaching a picture of the screenshot of one of the many lights in "Lords & Legacy" that emits the tone, and also a link to a video capture of me in the Sound Editor, clicking on the various sounds in the one section that play the tone. You can also hear the constant tone of the lights/biground1_streetlamp_4fold_snd lamp in the background, underneath my clicking the sections, as the
  5. I force installed AMD drivers on a laptop years ago when Quake Wars came out. Prior to the forced install, the game played with mostly black textures and stuttered. After, all textures displayed properly and the fps increased substantially.
  6. Yes, but the third way completely disables bumpmapping in the shader, you won't be able to enable it back even if you restore r_skipbump 0. So this is not a complete solution yet. Anyway, this gives some idea of what is going on. It seems that fetching bumpmap texture yields trash. Given that the objects look completely flat, I assume that it returns constant value (same for all fragments). And given that it looks wrong, I suspect that it may be black color (which corresponds to weird (-1, -1, -1) normal). And if this is true, then it means that bumpmap texture is not loaded properly into th
  7. no need to explain so i finally got the updater to work right and then switched to the nvidia driver and the game works great. i may have to tweak settings simply because it is running the GPU hard and the fan is nuts, but that is not due to the game itself, but the display setup is what i suspect. it is kind of annoying but the problem lies with the fact that it is a laptop, and i have a secondary monitor since the main one went out. if i could figure out how to completely bypass the built in monitor then it would probably behave much better, but i guess i may have to start saving for a r
  8. I'm afraid i'll need to find some free screen recording software. In the meantime i've done two screengrabs which attempt to show the issue. Not too clear though i'm afraid. If anyone could recommend some open source screen recording software for windows i'd appreciate it. thanks.
  9. I recently dowloaded the new version 2.7 of the dark mod . the game runs fine . But my screen is to dark. And the brigtness and gammasettings in the game does not work .. But it works fine in my older games like the thief series(ecxept returm to castle wolfenstein . that uses a mod) . I recently upgraded my nvdia geoforce . And I am microsift beta tester. I am using windows 10 19h build 18334(and I cannot revert back windows.old . these files are deleted ). I suspect that its my nvidia that overwrites the games setting .I have tried to reert back older version . But that dosent help either .
  10. freyk, I performed the following from the link you noted: sudo dpkg --add-architecture i386 sudo apt-get install libc6:i386 libstdc++6:i386 libx11-6:i386 libxext6:i386 libxxf86vm1:i386 libpng12-0:i386 libasound2-plugins:i386 libgl1-mesa-dri:i386 libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-glx:i386 libglapi-mesa:i386 libglu1-mesa:i386 wget unzip sudo mkdir -p /usr/share/games/darkmod sudo chown -R nobody:users /usr/share/games/darkmod sudo chmod uga+w /usr/share/games/darkmod exitI moved all of my darkmod files to the new directory (which makes sense), reran 'tdm_update.linux', made 'thedarkmod.x8
  11. Still not quite cured... Same Closemouthed Shadows replication except the compass renders correctly until you enter the room with the fireplace where the compass turns black.
  12. Hmm... http://wiki.thedarkmod.com/index.php?title=Resolutions r_fovRatio is supposed to override your aspect ratio setting to allow custom ratios for wide-screen (etc).
  13. Are you running TDM in a window or in full screen?
  14. Did that, the lighting is totally wrong on my side. https://drive.google.com/open?id=1QTqZkJjlLBZWK6rqAly1-Jig1XwjlhfD ps. Doing vid_restart made the screen become gray and add to forcefully kill TDM as even the console didn't show after it.
  15. It's before it gets to the main menu. You never even see it. It crashes during the grey screen.
  16. All right, I guess I didn't wait long enough ... I'm used to missions having a loading screen.
  17. So I was following a tutorial on GUIs, and I since discovered that my installation (or TDM itself) seems unable to load both the custom GUIs (when you use the console command "testgui xxxxx.gui"), or the GUI editor that is supposed to come included in DOOM. The first simply fails, saying that the game cant load the gui, and the screen turns black (I´ve tried with a few different ones, even stuff from the startmap pack, and the results are the same), and the editor actually loads up, but when you click "new", nothing happens; when you try to load any gui, it says it cant import it or load it, a
  18. And if you get a black screen, there is a error in your gui-code. And the console will display the number of the codeline.
  19. No, the black thumbnail is for D3D applications running in exclusive fullscreen. You can check @runtime if a D3D application is running in BWF or not by that. I don't know for OpenGL ones.
  20. Is the the only difference? The black thumbnail? Try r_fbo 0/1 and restart TDM.
  21. For OpenGL applications maybe there are some more quirks (driver-related / MS specification for OGL drivers-related), for D3D just press WIN button+TAB ! *non-exclusive -> you'll see the active thumbnail *exclusive -> black (blank) thumbnail
  22. I run MSI afterburner and have a gigabyte graphics card. It is a good app for capturing video,screen shots or overclocking and displaying real time data on the screen for the active graphics card/cards and will work with most cards. I have found one weird bug where if I select the compass in TDM the OSD ( on screen display ) moves the OSD type on the screen temporarily as if I changed the display resolution. It does not seem to effect anything really but it's curious and needs to be seen. I tried to take a screen shot and it's not working properly. This is what I end up with but not what is
  23. Hey! Thanks for the great help! I was able to get it running in windowed mode. There wasn't an existing darkmod.cfg file, so I created one with the seta r_fullscreen "0" command as the only line in the file. This allowed TDM to run successfully in a small window, from which I was able to adjust the video settings to run in a larger window. The game is now playable and runs great even at a 'Very High' LOD. (And, it is a spectacular and very worthy continuation of the Thief series!) Prior to getting TDM running in windowed mode, I did not see a darkmod.log file (that doesn't mean there wa
  24. Looks like scaling ought to be able to fixed using the monitor's setup menu: https://www.kitguru.net/peripherals/james-morris/samsung-cf791-34in-quantum-dot-curved-monitor/3/ Looked at a lot of software config stuff, but said nothing about the hardware setup - and it looks pretty irritating interface for that monitor. 110-degree FOV will mean you get the same view as any 16:9 res, scaled to 21:9, but might stretch prevent the GUIs stretch. Another option is to run the game in a window, clip the border off with borderstripper (http://winborderstrip.sourceforge.net/) and alt+enter it, same as
  25. If you set the resolution you do not have to set the screen ratio, the code will compute it on its own. Dunno if this is the root of your issues, though.
×
×
  • Create New...