Jump to content
The Dark Mod Forums
Dragofer

Forums: can't change profile picture on this account

Recommended Posts

Not so long ago I found what could make a pretty good profile picture and decided to try it out on these new forums. But I couldn't find a button anywhere that would let me change it. I asked on Discord and it seems Spooks also couldn't find anything anywhere.

So I logged into an old alternative account and, lo and behold, that account has a button. This is on the first screen I get when I:

1) click on my account name in the top-right of the browser -> 2) click on 'profile'.

CKMKhb1.jpg

Compared to my actual account:

DgAABYa.jpg

Are you also missing this button on your account?

It'd be very much appreciated if that functionality could be restored to any of the affected accounts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I only joined up a couple of months ago (and this is actually my first post) and I *do* have the option of uploading a profile photo although the profile page looks slightly different to yours.

member2.jpg.edda2425a3eca6a49a083fe70f7b0d37.jpg

The upload button is on the silhouette.

 

 

Edited by boissiere

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for sharing boissiere. Should've clarified that the button's missing on both mobile and desktop versions of the forums. My equivalent of your screenshot is:

1TiZcS6.png

Tried clicking on the spot where the button *should* be but it just brings up a closeup of my current image.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is anyone else having this problem?  I don't see anything obvious that would explain it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's a great idea STRUNK: simply go to my profile and type photo at the end of the website URL.

But it doesn't work unfortunately. On Reverend's URL I'm presented multiple options to specify an image, but on Dragofer it's just an empty box with 'Continue' at the bottom. When I click on 'Continue' it lets me re-crop my existing profile picture.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for yet more good suggestions, but the result stays the same... /photo/# brings me to the same page as /photo, and dragging a picture onto that page simply turns my browser into a picture viewer.

Edited by Dragofer

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dragofer

Only 1 thing I can think of is copy the page source of your profile page and profile page /photo/, paste it in textfiles and share it with @Springheel so he, or some other admin/developer can take a look at it and see if there is something missing/wrong in the code.

I use firefox and my page source for ... /photo/ is 1574 lines long when I View Page Source.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Springheel said:

Is anyone else having this problem?  I don't see anything obvious that would explain it.

Maybe it's something with older users' migration to newer version of the forums? At least that's the first thing I'd look for.

Edit: btw. I can't change profile picture either.

Edited by peter_spy

Share this post


Link to post
Share on other sites

@peter_spy I'd think so too. I've sent a message to Invision support briefly describing what I and others are (not) seeing and put it in relation to the 2019 forum upgrade and our account creation dates.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Dragofer said:

@peter_spy I'd think so too. I've sent a message to Invision support briefly describing what I and others are (not) seeing and put it in relation to the 2019 forum upgrade and our account creation dates.

I think it was a better idea to make @taaaki know this, maybe this is some misconfiguration on his part. Without his assistance, communication with support would be problematic anyway.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It doesn't seem to correlate to date joined.  Greebo and Stifu both have the icon, and they were 2006 and 2009 respectively.  Meanwhile, stgatilov, also from 2009, doesn't have it.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't have the icon. My avatar image is poorly scaled in the new system, so I was trying to change it a few weeks ago, basically right after the migration IIRC, and found no way to do it. I registered in 2005, so I don't think it's registration date either.


What do you see when you turn out the light? I can't tell you but I know that it's mine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I joined in 2015 and am also not able to change my picture, so I also think that the date joined is not relevant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My theory was not so much an actual correlation between date & likelihood for the icon to be missing, but that it'd be only accounts created before June 2019 that'd be affected, so basically just an issue with account migration. No users that registered more recently have reported this issue so far, but we only had 1 such member post in here until now.

And yeah stgatilov, I haven't even received a confirmation from Invision support that they received my message, so this looks like it would be something for the likes of taaaki to take up with them, if he needs to do so.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...