Jump to content


Photo

Beta Testing 2.07

beta

  • Please log in to reply
345 replies to this topic

#26 Bikerdude

Bikerdude

    Member

  • Banned
  • PipPipPipPipPip
  • 20320 posts

Posted 19 December 2018 - 02:58 PM

Download the TDM Updater. Extract tdm_update.exe from the downloaded ZIP and place it in your darkmod folder.

tdm_updater crashed if it has no internet connection.



#27 peter_spy

peter_spy

    Uber member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 2052 posts

Posted 19 December 2018 - 03:00 PM

Near e.g. noshadows/translucent

 

That won't work since MaskDepth is a stage keyword.

 

Btw. strangely enough, turning on in-game AA makes artifacts go away. No idea why.



#28 STiFU

STiFU

    Uber member

  • Development Role
  • PipPipPipPip
  • 3579 posts

Posted 19 December 2018 - 05:18 PM

The Frobhelper does not show for Pick-pocket items, tracked under #4920



#29 lowenz

lowenz

    Uber member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 2073 posts

Posted 19 December 2018 - 06:23 PM

Forced Triple Buffering via NVCP is working right ;) (create a dedicated profile, I used the D3 BFG one as a base, via nvidiaProfileInspector -> some FPS boost too :D - 3-4 FPS )

 

The-Dark-Modx64-2018-12-20-00-22-01-367.


Edited by lowenz, 19 December 2018 - 06:25 PM.

  • nbohr1more likes this

Task is not so much to see what no one has yet seen but to think what nobody has yet thought about that which everybody see. - E.S.


#30 HMart

HMart

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 862 posts

Posted 19 December 2018 - 08:55 PM

Fantastic work guys, thanks for the continued work on this awesome game.

 

Decided to nuke my TDM folder and start fresh for this, works great for the most part, only add time to play mission 1: A New Job , only saw two minor problems, in the inn, the cloth of the rich beds had no alpha but it seemed they should, also add crazy LOD popping in this mission, saw it when on the roof looking to the two guards in the street bellow, don't remember ever experiencing that before and at a distance that imo is too short, increased LOD to "better" and it was solved but imo shows LOD is very aggressive in normal option.

 

Played at 1080p with no AA, very nice performance, played with shadow maps on, saw no obvious problems at least in this mission.

 

Btw add to manually enable r_useFBO.  


Edited by HMart, 19 December 2018 - 08:56 PM.


#31 grayman

grayman

    Master Builder, Coder

  • Active Developer
  • PipPipPipPipPip
  • 12934 posts

Posted 19 December 2018 - 10:24 PM

I have an issue with my WIP in 2.07.

 

Here's the scene using 2.06:

 

Attached File  206.jpg   512.46KB   2 downloads

 

Here's the scene using 2.07:

 

Attached File  207.jpg   424.08KB   1 downloads

 

Looks like a lighting problem.



#32 Cambridge Spy

Cambridge Spy

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 386 posts

Posted 19 December 2018 - 10:40 PM

I have an issue with my WIP in 2.07.

Is it WS5?


"Let me guess - little blue men with three heads stole your sweetroll?"

#33 grayman

grayman

    Master Builder, Coder

  • Active Developer
  • PipPipPipPipPip
  • 12934 posts

Posted 19 December 2018 - 10:41 PM

Is it WS5?

 

Yes.



#34 nbohr1more

nbohr1more

    Darkmod PR, Wordsmith

  • Development Role
  • PipPipPipPipPip
  • 9518 posts

Posted 19 December 2018 - 11:29 PM

Both r_shadows 1 and 2 do this?
Please visit TDM's IndieDB site and help promote the mod:

http://www.indiedb.c...ds/the-dark-mod

(Yeah, shameless promotion... but traffic is traffic folks...)

#35 grayman

grayman

    Master Builder, Coder

  • Active Developer
  • PipPipPipPipPip
  • 12934 posts

Posted 19 December 2018 - 11:58 PM

Both r_shadows 1 and 2 do this?

 

Yes.

 

Edit: I'm using the 2.07 branch, btw. I'll test with the first package build tomorrow.



#36 kingsal

kingsal

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 374 posts

Posted 20 December 2018 - 01:04 AM

Hey awesome! Congrats.

 

 

I quickly booted up my missions to see any changes. I noticed both are super dark even with the gamma and brightness turned up?

I have all the graphic  bells and whistles turned to OFF It looks like when I turn ambient lighting model to simple the ambient works but in advanced mode, the renderer doesn't seem to use the ambient lighting at all

 

https://imgur.com/05n1SON (image extensions aren't working for me on the forum right now). This is with gamma and brightness at 1.5 which would normally be insanely bright. Any simple explanations? Otherwise I will file a report.

 



#37 nbohr1more

nbohr1more

    Darkmod PR, Wordsmith

  • Development Role
  • PipPipPipPipPip
  • 9518 posts

Posted 20 December 2018 - 01:12 AM

That sounds like your GL driver doesn't support some feature used in the standard interaction shader. Please post a condump. Thanks.
Please visit TDM's IndieDB site and help promote the mod:

http://www.indiedb.c...ds/the-dark-mod

(Yeah, shameless promotion... but traffic is traffic folks...)

#38 kingsal

kingsal

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 374 posts

Posted 20 December 2018 - 01:29 AM

Yep, thanks for having a look.

 

Attached Files



#39 duzenko

duzenko

    Uber member

  • Active Developer
  • PipPipPipPip
  • 2318 posts

Posted 20 December 2018 - 03:44 AM

Yep, thanks for having a look.

 

Thanks

Does that still happen after your backup and clear your darkmod.cfg?

Can I ask for a quick save or is that the spawn location?

Is it only that mission?



#40 stgatilov

stgatilov

    Lead Programmer

  • Active Developer
  • PipPipPip
  • 1773 posts

Posted 20 December 2018 - 04:23 AM

https://imgur.com/05n1SON (image extensions aren't working for me on the forum right now). This is with gamma and brightness at 1.5 which would normally be insanely bright. Any simple explanations? Otherwise I will file a report.

You can verify by using r_skipInteractions 1 and r_skipAmbient 3 if ambient light does not work completely.



#41 stgatilov

stgatilov

    Lead Programmer

  • Active Developer
  • PipPipPip
  • 1773 posts

Posted 20 December 2018 - 06:46 AM

tdm_updater crashed if it has no internet connection.

I tried it several times (I have block-all-by-default firewall policy), and could not reproduce: the updater finishes properly after failing to download crc_info.txt.
On the other hand, the tdm_update may crash randomly due to bad usage of multithreading: I had one such case recently (in debug mode).
Anyway, major changes in tdm_update are planned for 2.08.
 

also add crazy LOD popping in this mission, saw it when on the roof looking to the two guards in the street bellow, don't remember ever experiencing that before and at a distance that imo is too short, increased LOD to "better" and it was solved but imo shows LOD is very aggressive in normal option.

To my taste, any LOD changes happening in plain sight are ugly.

That's why I usually set LOD to max and suggest you doing the same :laugh:
This mission uses LOD-capable assets and has rather long passage. With enough dedication, you can notice LOD popping even on max settings :D



#42 Spooks

Spooks

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 546 posts

Posted 20 December 2018 - 07:35 AM

Hopping in to say parallel lights still borked on shadow maps.


My FMs: The King of Diamonds (2016)

 

| Visit my Mapbook thread sometimes! | Read my tutorial on Image-Based Lighting Workflows for TDM! |


#43 freyk

freyk

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 785 posts

Posted 20 December 2018 - 08:07 AM

Just a small edit:

Windows, Full install with freyk's installer:
1 - Download the installer from here.
2 - Run the installer. Choose where to install TDM, and maybe other settings.
3 - When tdm_update starts, download a special tdm_mirrors.txt file and place it into the installation directory (where tdm_update.exe should already be located).
4 - At the same moment, enable --keep-mirrors setting. (On the main window, click the "Advanced Options" button and check the first box.)
5 - Proceed as usual.

2a. At the end of the installation procedure, untick the checkbox that it starts the updater after the installation. So it doesnt start the updater.
Download and place the mirrors file in the tdm folder and then start the updater.
follow 4 and 5.

#44 nbohr1more

nbohr1more

    Darkmod PR, Wordsmith

  • Development Role
  • PipPipPipPipPip
  • 9518 posts

Posted 20 December 2018 - 10:15 AM

Yep, thanks for having a look.

 

 

No GL failures there...

 

In addition to deleting Darkmod.cfg, I would also clear your GL cache and then proceed to test further.


Please visit TDM's IndieDB site and help promote the mod:

http://www.indiedb.c...ds/the-dark-mod

(Yeah, shameless promotion... but traffic is traffic folks...)

#45 lowenz

lowenz

    Uber member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 2073 posts

Posted 20 December 2018 - 04:04 PM

I used the D3 BFG one as a base, via nvidiaProfileInspector -> some FPS boost too :D - 3-4 FPS )

 

I can confirm: players with an Nvidia GPU can create a custom profile for TDM using the Doom3 BFG one as base and they'll got 4 FPS (in harsh rendering conditions) for free!


Edited by lowenz, 20 December 2018 - 04:05 PM.

Task is not so much to see what no one has yet seen but to think what nobody has yet thought about that which everybody see. - E.S.


#46 VanishedOne

VanishedOne

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 1016 posts

Posted 20 December 2018 - 07:32 PM

Hideous flickery graphical glitching all over the place from the click-to-start-mission screen onwards. Removing the config file doesn't help, and I haven't found any settings that fix the problem (though it may be a little less severe with r_useFBO 0 if that isn't just my imagination). Condump follows.

 

Spoiler

 

 


Some things I'm repeatedly thinking about...

- louder scream when you're dying


#47 kingsal

kingsal

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 374 posts

Posted 20 December 2018 - 10:52 PM

Thanks for the responses, Ill give this stuff a shot.

Thanks

Does that still happen after your backup and clear your darkmod.cfg?

Can I ask for a quick save or is that the spawn location?

Is it only that mission?

Yeah I cleared my darkmod.cfg. I only checked volta 1, 2 and my current mission the problem is persistent. I am going to try a few things and report back.

 

Edit: just tried A New Job and yeah its the same. No ambient lighting on the advanced ambient model.


Edited by kingsal, 20 December 2018 - 10:56 PM.


#48 nbohr1more

nbohr1more

    Darkmod PR, Wordsmith

  • Development Role
  • PipPipPipPipPip
  • 9518 posts

Posted 20 December 2018 - 11:42 PM

Thanks for the responses, Ill give this stuff a shot.
Yeah I cleared my darkmod.cfg. I only checked volta 1, 2 and my current mission the problem is persistent. I am going to try a few things and report back.
 
Edit: just tried A New Job and yeah its the same. No ambient lighting on the advanced ambient model.


delete your tdm_base01.pk4 and re-run tdm_updater
Please visit TDM's IndieDB site and help promote the mod:

http://www.indiedb.c...ds/the-dark-mod

(Yeah, shameless promotion... but traffic is traffic folks...)

#49 nbohr1more

nbohr1more

    Darkmod PR, Wordsmith

  • Development Role
  • PipPipPipPipPip
  • 9518 posts

Posted 20 December 2018 - 11:42 PM

Hideous flickery graphical glitching all over the place from the click-to-start-mission screen onwards. Removing the config file doesn't help, and I haven't found any settings that fix the problem (though it may be a little less severe with r_useFBO 0 if that isn't just my imagination). Condump follows.


delete your tdm_base01.pk4 and re-run tdm_updater
Please visit TDM's IndieDB site and help promote the mod:

http://www.indiedb.c...ds/the-dark-mod

(Yeah, shameless promotion... but traffic is traffic folks...)

#50 peter_spy

peter_spy

    Uber member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 2052 posts

Posted 21 December 2018 - 04:04 AM

I'll have to look at the reference materials when I get home, I believe right before the program block.

 

Did you have a chance to take a look at it? When I use maskDepth in the program stage, it cancels the refraction effect. Maybe I'm doing something wrong?







Also tagged with one or more of these keywords: beta

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users